Montis bij meubelzaak Lineo

Montis Industrial Elegance meubel design Lineo meubelzaak Noord-Brabant

Montis meubelen met industriële elegantie voor uw interieur

De missie van het Brabantse Montis (Made in Dongen) is het creëren van meubelen waar men gelukkig van wordt; om naar te kijken én om te gebruiken. Montis vertaalt gevarieerde woonwensen in comfortabele, kwalitatief superieure producten. Ze dragen de eigenzinnige handtekening van hun ontwerpers. Bij Montis hecht men aan het motto ‘Onderzoek alles, maar behoud het goede’. Innovatieve technieken en nieuwe materialen helpen hen steeds verder. Kwaliteit, vakmanschap, functionaliteit, de ideale balans tussen zitcomfort en esthetische zeggingskracht. Ze blijven het kompas voor de toekomst in het continue streven naar industriële elegantie. Geraffineerd, stijlvol, een tikje speels, niet te opdringerig. Maar áltijd met een eigen gezicht: vanzelfsprekend en vertrouwd als de stippen uit het logo.

De Montis methode
Montis ontwerpen worden niet beperkt door rechte lijnen en hoeken. De speelse vormentaal ontleent zijn flexibiliteit aan het vormschuimen. De vormschuimerij is uniek in Nederland. Tijdens dit productieproces wordt een frame van gebogen stalen buizen omgoten met polyurethaanschuim. Die manier van werken minimaliseert het restafval, garandeert zitcomfort, een lange levensduur en grote creatieve vrijheid. Bij Montis is er geen vaste lijn. Alles is vormelijk: industrieel én elegant.

Montis banken en hoekbanken

In de showroom van Lineo Moderne Interieurs vindt u een aantrekkelijke collectie van Montis hoekbanken en banken. Onderstaande afbeeldingen geven u een impressie van de diverse modellen Montis banken en hoekbanken die staan opgesteld in onze showroom.

Montis hoekbank Axel XL

Montis hoekbanken Axel XL

Axel XL hoekbank Montis

Design: Gijs Papavoine

Met zijn lage, langgerekte zitvlakken is de AXEL XL een Hollands loungelandschap.
Zittend of liggend, de nuchtere vormgeving zorgt altijd voor het juiste comfort. Door de modulaire elementen slim te combineren is de design- klassieker aan elke smaakvoorkeur en leefsituatie aan te passen. De vele opties onderstrepen het flexibele, open karakter van de bank nog eens extra; Axel XL dormeuse, tafelbladen, rugtafels, vijfhoekige elementen, hoekelementen. Wil je je Axel XL bank nog verder personaliseren? Selecteer voor het onderstel dan een van de 38 beschikbare RAL-kleuren. Laat de sledes en poten van je bank en eventueel de tafelbladen en rugtafels spuiten in de tint die het best bij je past.

Montis Axel 4-zits bank

Montis 4-zits banken Axel

Axel 4-zits bank Montis

Design: Gijs Papavoine

Met zijn langgerekte zitvlakken is de AXEL een Hollands zitlandschap.
De nuchtere vormgeving met zijn ongeëvenaarde zitcomfort is met recht uitgegroeid tot een eigentijds icoon. Kenmerkend is het onderstel dat bijna aan het oog wordt onttrokken. Dit zorgt voor een open karakter. De zitkussens vallen op een natuurlijke manier naar achteren, met optimaal zitcomfort als resultaat. De AXEL is de ultieme bank die je verwelkomt in uitgesproken luxe.

Montis Domino 18 elementenbank

Montis elementenbank Domino18

Domino 18 elementenbank Montis

Design: Dick Spierenburg

Experimenteer met de verschillende modules en creëer jouw ideale zitopstelling.
Koppel ze aan elkaar, van welke kant je maar wilt. Speel met drie hoogtes. En creëer jouw skyline. Nieuw ontwikkelde ronde hoek- en verbindingselementen breiden de collectie uit en spelen zo in op de organische trend.

Montis fauteuils en clubfauteuils

In de showroom van Lineo Moderne Interieurs vindt u een aantrekkelijke collectie van Montis relaxfauteuils, fauteuils en clubfauteuils. Onderstaande afbeeldingen geven u een impressie van de diverse modellen Montis fauteuils die staan opgesteld in onze showroom.

Montis Enzo fauteuils

Montis fauteuils Enzo

Enzo fauteuils Montis

Design: Geert Koster

ENZO is een comfortabele en uitnodigende fauteuil die zich vooral onderscheidt door zijn compacte afmetingen.
De gestroomlijnde vorm en gereduceerde dikte van de romp creëren een visuele lichtheid; de zachte, afgeronde binnenkant nodigt uit tot relaxen. Met zijn ingetogen karakter en compacte afmetingen kan ENZO met gemak worden geplaatst in verschillende interieurs.

Montis Fabian clubfauteuils met hocker

Montis club fauteuils Fabian

Fabian clubfauteuils Montis

Design: Oliver Schick

Zijn royale schelpvorm en passende hocker veranderen zitten in een beleving.
Loungechair Fabian is bedacht als een ‘stoel waaruit je niet meer wilt opstaan, zodra je erin gaat zitten’. Vertrouwend op de technische mogelijkheden en ambachtelijke kennis bij Montis, stond comfort bovenaan de wensenlijst van ontwerper Oliver Schick. Tegelijkertijd tekende hij een meubel ‘om als statement in de ruimte te gebruiken.’

Montis Florence fauteuils

Montis fauteuils Florence

Florence fauteuils Montis

Design: Gerard van den Berg

Het is een van Montis’ eerste succesnummers. Met een verlaagde rug, verbeterd comfort en extra capitons is de populaire Florence fauteuil aangepast aan de kwaliteitsstandaard van nu.
Florence is verkrijgbaar in leer of talloze stoffen varianten. Als riante eenzitter óf als meerpersoons sofa. Robuust, speels en uiterst comfortabel. Een eigentijds eerbetoon aan de klassieker van toen.

Montis salontafels, bijzettafels en bijzetmeubelen

In de showroom van Lineo Moderne Interieurs vindt u een aantrekkelijke collectie van Montis salontafels, bijzettafels en poefs. Onderstaande afbeeldingen geven u een impressie van de diverse modellen Montis tafeltjes die staan opgesteld in onze showroom.

Montis Flint salontafels en bijzettafels

Montis salontafels Flint

Flint bijzettafeltjes en salontafels Montis

Design: Gert Batenburg

Een speelse salontafel die verbaast door eenvoud met een vanzelfsprekende natuurlijkheid.
Een flinterdun verjongd blad rondom, maar één op volle sterkte bij de steunpunten van het ragfijne onderstel. Flint heeft een prachtig schalmeffect. Flint is beschikbaar in een nieuwe variant. Flint Lino combineert de natuurlijke zeggingskracht van Forbo’s Furniture Linoleum met het speelse tafelontwerp van Gert Batenburg.

Montis Tor bijzettafels

Montis bijzettafels Tor

Tor bijzettafeltjes Montis

Design: Lambie & Van Hengel

Ontworpen vanuit de gedachte dat een bijzettafel makkelijk verplaatsbaar moet zijn.
De opstaande rand van het blad voorkomt dat producten die er op staan er gemakkelijk vanaf schuiven. Het handvat dat ontstaat uit de knik in de poten maakt het mogelijk TOR gemakkelijk op te tillen en geeft het tafeltje een eigen karakter. Tor is gemaakt van aluminium dat is gepoedercoat en is te bestellen in zes kleuren.

Montis Beanie Beach poefs

Montis pouf Beanie Beach

Beanie Beach poef Montis

Gun je huis het ontspannen strandgevoel van Beanie Beach.

Snel een comfortabele, extra zitplek creëren? Vertrouw op onze wendbare poef Beanie Beach. Door zijn verticale stiknaden heeft het speelse zitobject wel iets van een strandbal. Bekleed met innovatieve gebreide stoffen van BYBORRE is de nieuwe aanwinst verkrijgbaar in maar liefst zes eigentijdse kleuren.

Montis eetkamermeubelen

In de showroom van Lineo Moderne Interieurs vindt u een aantrekkelijke collectie van Montis eetkamerstoelen. Onderstaande afbeeldingen geven u een impressie van de diverse modellen Montis stoelen die staan opgesteld in onze showroom.

Montis Geraldine eetkamerstoelen

Montis eetkamerstoelen Geraldine

Geraldine eetkamer stoelen Montis

Design: Gerard van den Berg

De Geraldine is de eerste dochter van de Chaplin familie.

Met haar lage rug geeft ze deze klassieker een eigentijds karakter. Compact. Chic. Comfortabel. Zoals je van een echte Chaplin mag verwachten. Special edition 2022.

Montis designers voor eigenzinnige meubelen

Montis designers

Designers Montis meubelen

Ontwerpkracht
In de jaren tachtig, tijdens de eerste jaren na de oprichting, was Gerard van den Berg een tijdlang de gezichtsbepalende ontwerper van Montis. Tijdloze evergreens als Chaplin en Charly zijn tot op de dag van vandaag favorieten uit de collectie. Na het vertrek van Gerard van den Berg in 1990 drukte Gijs Papavoine tot en met 2013 zijn stempel als hoofdontwerper. Daarnaast zetten we in op samenwerking met gerenommeerde Nederlandse talenten als Dick Spierenburg, Arian Brekveld en Geert Koster. Ook bekende buitenlandse namen als Niels Bendtsen, Simon Pengelly en Christophe Marchand leverden hun bijdrage. Ze doorgronden waar het bij Montis om draait. Ze waken over het subtiele evenwicht tussen maximale uitstraling en optimaal comfort.

Alle aandacht van Montis dealer Lineo voor u

Montis meubelen hebben een eigenzinnig karakter en zijn ontworpen door topdesigners. Onze adviseurs kunnen u alles vertellen over de bankstellen, hoekbanken en fauteuils. In onze showroom dichtbij Eindhoven kunt u kennismaken met onze collectie Montis meubelen. U bent van harte welkom in onze winkel. Loop eens binnen of maak een afspraak.