Leolux design fauteuils en stoelen met/zonder hockers of voetenbank

Comfortabele fauteuils of echte designklassiekers; Leolux maakt prachtige stoelen om uw zithoek te complementeren. Aan de hand van de diverse designers van Leolux is een mooie diverse collectie ontstaan. Losstaande fauteuils of fauteuils die bij een compleet programma behoren zodat u uw zithoek stijlvol kunt combineren.

Onderstaande afbeeldingen geven u een impressie van de diverse modellen Leolux fauteuils en stoelen die staan opgesteld in onze showroom. Met de Leolux Creator (de online tool van Leolux) kunt u zelf kiezen voor het uiterlijk van uw stoel of fauteuil.

Leolux Anton fauteuils

Leolux fauteuils Anton

Anton fauteuils Leolux

Design: Studio Truly Truly

In haar lange designgeschiedenis bouwde Leolux jaar na jaar aan een unieke collectie. De fauteuil Anton, genoemd naar de oprichter van Leolux, is losjes op die roemruchte erfenis gebaseerd. De vormgeving verwijst naar het verleden, naar de ambachtelijk geproduceerde kwaliteitsproducten waarmee Leolux haar naam vestigde.

Luxe leesfauteuil
Op het verchroomde frame rust een zitting die ronde en rechte vormen combineert. Zo ontstaat een luxe leesfauteuil, met een stoere arm. De vlakverdeling is een eigentijdse interpretatie van de ontwerpers en maakt speelse kleur- en materiaalcombinaties mogelijk.
Tijdreis
Anton is gebaseerd op het model 602 uit 1960. Geen remake, maar een interpretatie van de vormentaal van destijds.
Productoverzicht
Ontdek alle mogelijkheden van Anton en bepaal de ideale uitvoering voor jouw interieur.

Leolux Creator voor Anton bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux fauteuil Anton Ton Sanders 1960

Ode aan ondernemerschap

Anton is een ‘nieuw oud’ product, zoals ontwerpers Kate en Joel Booy van Studio Truly Truly het verwoorden. De klassieke vormen van het model 602 uit 1960 zijn opnieuw uitgevonden in de tijdgeest van nu. Als hommage aan Leolux’ ondernemerschap en innovatieve design van de jaren vijftig en zestig is Anton vernoemd naar Ton Sanders, een van de oprichters van het bedrijf.


Leolux Creator voor Anton bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Caruzzo fauteuils

Leolux fauteuils Caruzzo

Caruzzo fauteuils Leolux

Design: Frans Schrofer

De prachtige draaifauteuil Caruzzo is je op het lijf geschreven. Een rank gevormde sculptuur, een genot om te zien én om in te ontspannen. De zitkuip met fraaie hoge rug biedt heerlijk ondersteunend comfort en ook een fijne mate van privacy. Een oorfauteuil van grote klasse, met veel aandacht voor design en ergonomie.

Kies je favoriete poef en voet
Voor de voet van je Caruzzo (en de bijpassende poef) heb je twee opties: de stijlvolle vijfteens ‘Original’ en de strakke vierteens voet ‘Pure’. Met een poef breid je het comfort van je fauteuil nog verder uit. Bij Caruzzo kun je kiezen uit twee designs: ‘Forte’ en ‘Fine’, allebei beschikbaar met de onderstellen ‘Original’ en ‘Pure’.
Studio Schrofer
Caruzzo is een ontwerp van Studio Schrofer voor Leolux. In zijn producten brengt de Haagse Frans Schrofer een schat aan ervaring in talloze designdisciplines samen.
Productoverzicht
Caruzzo is leverbaar in stof en leer. Maar je kunt ook kiezen voor een combinatie van twee materialen of kleuren. Zo geef je je fauteuil de perfecte uitstraling.

Leolux Creator voor Caruzzo bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Siersteek Artisan

Caruzzo is een toonbeeld van het Leolux-vakmanschap. De achterzijde is afgewerkt met een authentiek stoffeerdetail: de siersteek Artisan. Natuurlijk kies je zelf de kleur van het garen.


Leolux Creator voor Caruzzo bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Cream fauteuils

Leolux fauteuils Cream

Cream fauteuils Leolux

Design: Studio Truly Truly

In de Leolux-draaifauteuil Cream combineert Studio Truly Truly de mooiste natuurlijke materialen tot een ongekend comfortabele en elegante fauteuil. De houten kuip in gebogen noten of eikenhout staat centraal, bekleed met een zachte bekleding in stof of leer. Meer opties om Cream te personaliseren zie je terug in de aluminium draaivoet. Die kan in elke kleur worden uitgevoerd voor een perfect resultaat.

Houten eyecatcher
De houten kuip van Cream is een absolute eyecatcher. Hij wordt uitgevoerd in noten- of eikenhout, dat je kunt laten beitsen in een van de vele kleuren in onze collectie.
Verstelbaar hoofdkussen
In de hoofdsteun van Cream zit heel slim een rits verwerkt. Zo kun je het kussen omhoog of omlaag bewegen, zodat het op precies de juiste plek zit voor optimaal comfort.
Productoverzicht
Met de stof- of leersoort die je kiest, geef je jouw Cream karakter. Kies je voor een sterk contrast met een lichte bekleding en een donkere kuip, of juist andersom? Of creëer je een prachtige tôn-sur-tôn combinatie?

Leolux Creator voor Cream bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

De look van luxe

Cream is enig in zijn soort. De unieke manier waarop de zitting in de kuip gedrapeerd is en als het ware eroverheen vloeit, creëert een beeld van onovertroffen luxe.


Leolux Creator voor Cream bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Enna fauteuils

Leolux fauteuils Enna
Enna fauteuils Leolux

Design: Hanne Willmann

Volgens designer Hanne Willmann zit de charme van design in mooie details. In bescheiden kunstwerkjes die je soms pas bij een tweede blik ontdekt. Die gedachte onderstreept zij met het bankenprogramma Enna. Een ontwerp dat je keer op keer verrast en elke blik beloont. Of je nu kiest voor de fauteuil, bank, divan of een mooie aanbouwset.

Volop variatie
Enna heeft mooie ingetogen vormen, en biedt volop mogelijkheden om een uitgesproken kleurcombinatie te maken met de bekleding en het frame. En ook qua opstelling kun je alle kanten op, met de fauteuil, loveseat, divan, banken en het aanbouwprogramma.
Elegant frame
Het elegante metalen frame kun je laten lakken of poedercoaten. Dat geeft je een overvloed aan kleuren om uit te kiezen. Voor een mooi contrast of een stijlvolle ton-sur-ton vormgeving.
Perfectie in de poot
Hanne Willmanns designs kenmerken zich door subtiele details. Een mooi voorbeeld is de bovenzijde van de poot. Die is niet ovaal, maar heeft een ‘aardbeivorm’, gekozen uit meer dan 30 verschillende ontwerpen.
Productoverzicht
Het programma Enna draait om variatie, om jouw favoriete uitvoering mogelijk te maken. Zo kun je naast alle opties voor opstelling, bekleding en afwerking ook kiezen voor een hogere of minder diepe zit.

Leolux Creator voor Enna bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Lanah fauteuils

Leolux fauteuils Lanah

Lanah fauteuils Leolux

Design: Christian Werner

De eigenzinnige Lanah is een compacte Leolux-fauteuil met karakter! Dit ontwerp van Christian Werner is bescheiden van omvang, en combineert een comfortabele zitschelp met een strak vormgegeven aluminium voet. De rijke details zorgen voor een onweerstaanbare aantrekkingskracht.

Match met Lindo
Het ontwerp van Lanah is nauw verwant aan dat van de bank Lindo. Dus zoek je naast deze fauteuil een bank met eenzelfde uitstraling en comfort? Bekijk dan Lindo.
Productoverzicht
Ontdek alle mogelijkheden van Lanah en bepaal de ideale uitvoering voor jouw interieur.

Leolux Creator voor Lanah bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Mayuro fauteuils

Leolux stoelen Mayuro

Mayuro fauteuils Leolux

Design: Christian Werner

De vormen van het Mayon-programma zijn het uitgangspunt, maar Mayuro is compacter in zijn afmetingen. De mee-verende armen en rug zorgen voor een absoluut topcomfort. De mooie stoffeeraccenten, de losse stoffering en de speciaal ontworpen voetjes maken van Mayuro een verrijking voor elk eigentijds interieur.

Golvende lijnen
Mayuro kent een uitgekiend design. Geef je ogen de kost en volg de golvende lijnen van de rug via de armen tot in de verfijnde voetjes. Subtiel tot in de puntjes.
Productoverzicht
Ontdek alle mogelijkheden van Mayuro en bepaal de ideale uitvoering voor jouw interieur.

Leolux Creator voor Mayuro bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Pallone fauteuils

Leolux fauteuils Pallone

Pallone fauteuils Leolux

Design: Roy de Scheemaker

Hét icoon van Leolux. De zitbal die in 1989 speciaal werd ontworpen voor het huis van de toekomst is nog altijd even futuristisch als lichtvoetig. En misschien daarom wel zo succesvol. Pallone is een persoonlijkheid, de perfecte blikvanger voor eigenzinnige interieurs.

Spelen met bekleding
De twee ‘zones’ van de zitting (midden en buitenkant) zijn alleen leverbaar in leer. Voor de rugleuning kun je ook kiezen voor een bekleding in stof. Maar er is een uitzondering: je kunt Pallone ook volledig in een stretchstof laten uitvoeren.
Productoverzicht
De pootjes en rugbuis van Pallone worden standaard in chroom uitgevoerd. Maar wil je liever een mooie epoxykleur, dan is dat ook mogelijk.

Leolux Creator voor Pallone bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Het Huis van de Toekomst

Op 20 juni 1989 wordt in Rosmalen het Huis van de Toekomst geopend. Een initiatief van sterrenkundige en televisiepresentator Chriet Titulaer, waarin de meest progressieve woonideeën van dat moment worden samengebracht. Leolux wordt uitgedaagd om de zitmeubelen voor het huis te ontwikkelen. Naar een ontwerp van Roy de Scheemaker komen daar het fraaie, vlindervormige kamerscherm Amata en het futuristische zitidee Pallone uit voort.


Leolux Creator voor Pallone bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Scylla fauteuils

Leolux fauteuils Scylla

Scylla fauteuils Leolux

Design: Gerard Vollenbrock

Gerard Vollenbrock ontwierp Scylla met herinneringen aan ‘De Stijl’. Hij voorzag het ontwerp van een schitterend buisframe dat helemaal achter de rug doorloopt en stoere beklede armsteunen. Het zijn de kleine details en de perfectionistische afwerking die zorgen dat dit ontwerp ook na vele jaren gemakkelijk elke toets doorstaat.

Scylla biedt je een overvloed aan mooie, maar zeker niet opzichtige details. Natuurlijk het metalen frame dat stijlvol achterlangs loopt, maar ook de kleine ‘spiegeltjes’ aan de voorzijde van de arm en de subtiele inkeping in het silhouet tussen zit en rug. Expressief of ingetogen, kleurrijk of sober; Scylla past zich moeiteloos aan aan zijn gebruiker.

Productoverzicht
Scylla biedt een weelde aan comfort. Zo kun je kiezen tussen twee vullingen: ‘Soft’ en ‘Firm’. Daarnaast is de fauteuil er in zowel een hoge als een lage versie.

Leolux Creator voor Scylla bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Een Leolux fauteuil met een goed advies vindt u bij Lineo Moderne Interieurs

Onze verkoopadviseurs helpen u graag bij het maken van de beste keuze voor uw interieur; zij zijn volledig op de hoogte van alle mogelijkheden en de diverse functies van Leolux fauteuils. Als Leolux SelectStore hebben we een extra grote collectie Leolux meubelen in onze showroom inclusief stof-, leder- en materiaalstalen. Zo kunt u alle opties zelf zien en voelen.

Heeft u vragen over Leolux fauteuils? Bezoek ons in de winkel of neem contact met ons op.

Bekijk hieronder de overige collecties van Leolux, alles van Leolux bij Lineo, meer informatie over de designers van Leolux of bekijk de gehele collectie van Lineo.

Meer fauteuils in de collectie van onze buurman Profita Comfortabel Wonen