Nieuwe meubelen in de showroom van Lineo Aalst-Waalre regio Eindhoven

De meubelcollectie van meubelzaak Lineo Moderne Interieurs wordt regelmatig aangevuld met nieuwe meubelen uit de collecties van topmerken. Onderstaande meubelen zijn nieuw in onze showroom; kom kijken in onze winkel of laat u inspireren op deze pagina.

Leolux Anton fauteuil

Leolux Anton fauteuil Select Store Lineo

Anton fauteuil Leolux nieuw in de showroom van Leolux SelectStore Lineo

Design: Studio Truly Truly, 2021

Ode aan onze heritage.
In haar lange designgeschiedenis bouwde Leolux, jaar na jaar, aan een unieke collectie. De fauteuil Anton, genoemd naar de oprichter van Leolux, is losjes op die roemruchte erfenis gebaseerd. De vormgeving verwijst naar het verleden, naar de ambachtelijk geproduceerde kwaliteitsproducten waarmee Leolux zijn naam vestigde.

Kenmerken Anton:

 • Anton is leverbaar als fauteuil met een bijpassende poef.
 • Bekledingsopties: binnen- en buitenzijde van de fauteuil zijn apart te kiezen. Anton wordt uitgevoerd in stof of leer naar keuze.
 • Het frame wordt optioneel uitgevoerd in lak of poedercoating (Epoxy).

Luxe leesfauteuil.
Op het verchroomde frame rust een zitting die ronde en rechte vormen combineert. Zo ontstaat een luxe leesfauteuil, met een stoere arm. De vlakverdeling is een eigentijdse interpretatie van de ontwerpers en maakt speelse kleur- en materiaalcombinaties mogelijk.

Leolux Baani eetkamerstoelen

Leolux Baani eetkamerstoelen Select Store Lineo

Baani eetkamerstoelen Leolux nieuw in de showroom van Leolux SelectStore Lineo

Design: Sylvain Willenz , 2022

Klare grafische lijnen.

Met zijn heldere ontwerpen bouwde de Brusselse productdesigner Sylvain Willenz aan een indrukwekkend oeuvre voor een internationale klantenkring. Leolux voegt zich daar bij met het veelzijdige ontwerp Baani. De eetkamerfauteuil Baani combineert een elegante uitstraling moeiteloos met sfeervolle stoffeerdetails. Een geplooide strook over het midden van de rug biedt een rijk contrast en biedt Baani een hoge aaibaarheidsfactor. Daarbij kent de stoel een aantal opties die elke set uniek maken. Heel bepalend is de bekledingscombinatie. Ook kun je kiezen voor varianten met of zonder armen, en voor houten poten of een aluminium draaivoet. Klare grafische lijnen liggen bij de ontwerpen van Willenz aan de basis van uitgekiende gebruiksproducten. Eenvoudig en krachtig, zoals hij met Baani laat zien.

Kenmerken Baani:

 • Eetkamerfauteuil met of zonder armen.
 • Bekledingscombinaties geven Baani een eigen gezicht, door het karakteristieke 'vest'. De bekleding van de armen volgt de zitting.
 • Onderstel: Twist (met wieltjes) of draaivoet Cruz (zonder wieltjes) in gepolijst aluminium, of in een poedercoatkleur. De versie met houten poten (Palo) wordt uitgevoerd in massief eiken in een olie- of beitskleur naar keuze.

Leolux Cream fauteuil

Leolux Cream fauteuil Select Store Lineo

Cream fauteuil Leolux nieuw in de showroom van Leolux SelectStore Lineo

Design: Studio Truly Truly, 2020

De pracht van zichthout.
In de Leolux-draaifauteuil Cream combineert Studio Truly Truly de mooiste natuurlijk materialen tot een ongekend comfortabele en elegante fauteuil. De houten kuip in gebogen noten of eikenhout staat centraal, bekleed met een zachte bekleding in stof of leer. Meer opties om Cream te personaliseren zie je terug in de aluminium draaivoet. Die kan in elke kleur worden uitgevoerd voor een perfect resultaat.

Kenmerken Cream:

 • Leverbaar in de uitvoeringen Basic en Plus (met neigmechaniek)
 • Cream heeft ook een bijpassende poef
 • Comfortoptie: zithoogte +2cm
 • De aluminium voet is optioneel leverbaar in alle lak- en epoxykleuren
 • Het hoofdkussen is 6 cm in hoogte verstelbaar

Leolux Enna hoekbank en fauteuil

Leolux Enna hoekbank en fauteuil Select Store Lineo

Enna fauteuil en hoekbank Leolux nieuw in de showroom van Leolux SelectStore Lineo

Design: Hanne Willmann, 2022

Transparant, bescheiden en eerlijk design.
Designer Hanne Willmann werkt sinds 2015 als zelfstandig ontwerper. Datzelfde jaar werd zij uitgeroepen tot Design Talent of the Year en sindsdien timmert ze internationaal aan de weg. Haar grootste kracht: transparant, bescheiden en eerlijk design. Het zijn trefwoorden die onmiskenbaar passen bij het model Enna, een eigentijds modulair programma dat Willmann ontwierp voor Leolux.
Enna is het verfrissende product van een nieuwe designgeneratie.

Kenmerken Enna:

 • Programma met een fauteuil, een love-seat, banken, divans en een groot aantal elementen. Er zijn bijpassende hoofdsteunen leverbaar.
 • Het aluminium onderstel wordt uitgevoerd in de poedercoatkleur E2200 Nuit. Optie: andere lak- en poedercoatkleuren.
 • Naast het armkussen “Bent” is er ook een kussen “Straight”, met een traditionele vormgeving.
 • Comfortopties: zithoogte +2 cm, zitdiepte -2 cm.

Omvangrijk scala.
Met een omvangrijk scala aan banken, vrijstaande divans en elementen creëer je met Enna royale, of juist compacte opstellingen.

Leolux Frame karpet

Leolux Frame karpet Select Store Lineo

Frame karpet Leolux nieuw in de showroom van Leolux SelectStore Lineo

Design: Studio Truly Truly, 2020

Sfeer en diepte.
In een interieur spelen structuren minstens zo’n belangrijke rol als kleuren. Door te variëren met textuur en gevoel creëer je sfeer en diepte. Dat is de gedachte achter het karpet Frame, ontworpen door Studio Truly Truly. Het karpet bestaat namelijk uit drie secties, elk met een eigen structuur.

Kenmerken Frame:

 • Frame is er in vijf verschillende kleurstellingen en in twee formaten: 200 x 300 cm en 240 x 340 cm.
 • Samenstelling: 96% Viscose, 4% Wool

Speels kader.
Het buitenste gedeelte van het karpet heeft een lage pool, met een mooie vlakke structuur. Het ‘venster’ waaraan het karpet zijn naam dankt, is juist gemaakt van een hoge pool, zodat er een speels kader ontstaat, waarbij de kleur het contrast benadrukt. En tot slot heeft het binnenste vlak van het karpet weer een wat vlakker karakter. De kleur is bovendien net wat intenser dan die van het buitengedeelte.

Leolux Gyon eetkamerstoel

Leolux Gyon eetkamerstoelen Select Store Lineo

Gyon eetkamerstoel Leolux nieuw in de showroom van Leolux SelectStore Lineo

Design: Christian Werner, 2021

Opgebouwd uit basisvormen.
De eetkamerstoel is door designer Christian Werner tot zijn kern teruggebracht. Het resultaat is Gyon, een ontwerp dat volledig is opgebouwd uit basisvormen. Werner creëerde een opvallend elegante stoel die niets van zijn perfecte zitcomfort verhult. Bovendien kan iedereen een eigen draai geven aan het ontwerp, door de binnen- en buitenkant van de bekleding in verschillende materialen laten stofferen. Die keuzevrijheid geldt ook voor het onderstel. Kies voor een onderstel met handige wieltjes of op glijdopjes, of voor een draaivoet. De metalen onderstellen zijn verkrijgbaar in poedercoat.

Kenmerken Gyon:

 • Gyon is leverbaar met een hoge of lage rug.
 • In plaats van de wieltjes “Tour” is ook een frame “Swift” met glijdopjes leverbaar. De draaivoet “Re-turn” draait altijd terug in zijn uitgangspositie.
 • Leverbaar in alle Leolux-bekledingen.
 • Het frame wordt uitgevoerd in een poedercoating.

Leolux Lanah fauteuil

Leolux Lanah fauteuil Select Store Lineo

Lanah fauteuil Leolux nieuw in de showroom van Leolux SelectStore Lineo

Design: Christian Werner, 2020

Een compacte Leolux-fauteuil met karakter!
De eigenzinnige draaifauteuil Lanah is bescheiden van omvang, en combineert een comfortabele zitschelp met een strak vormgegeven aluminium voet. De rijke details zorgen voor een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Door de voor- en achterzijde apart te bekleden, zijn schitterende materiaalcombinaties mogelijk. De diepliggende naad aan de voorzijde van de rug creëert een geïntegreerd lendenkussen. In afwijkende kleuren zorgen de golvende stiknaden voor speelse accenten.

Kenmerken Lanah:

 • Binnenzijde en buitenzijde kunnen apart worden bekleed in stof, leer of een combinatie.
 • Lanah heeft een bijpassende poef.
 • De voet is uitgevoerd in gepolijst aluminium, lak of poedercoat “Epoxy”.
 • Comfortopties: zithoogte +2 cm of -2 cm

Leolux Lindo bank

Leolux Lindo bank Select Store Lineo

Lindo bank Leolux nieuw in de showroom van Leolux SelectStore Lineo

Design: Christian Werner, 2020

Fijn gezelschap, ook voor kleinere interieurs.
De bank Lindo van Leolux is dan wel compact, maar hij is ook een ster in comfort, details en keuzemogelijkheden. De perfecte ondersteuning komt voor rekening van de stevige zitting en de iets verhoogde rug. Het geïntegreerde lendenkussen wordt fraai geaccentueerd door een diepliggende naad. En omdat iedereen anders is, biedt Lindo hoogte- en diepteopties, om het comfort verder te verfijnen. Je persoonlijke smaak kun je laten gelden bij de bekleding (binnen- en buitenzijde zijn apart te kiezen) en de kleur van de speciaal gegoten voetjes, die eigenwijs onder de zitting uitsteken.

Kenmerken Lindo:

 • Leverbaar als 2-, 2,5- en 3-zitsbank, met een bijpassende poef.
 • De lendensteun biedt extra steun.
 • De pootjes zijn uitgevoerd in gepolijst aluminium, lak of poedercoat “Epoxy”.
 • Comfortopties: zitdiepte -2 cm, zithoogte +2 cm

Leolux Nunos salontafel

Leolux Nunos salontafel Select Store Lineo

Nunos salontafel Leolux nieuw in de showroom van Leolux SelectStore Lineo

Design: Hanne Willmann, 2022

Oogstrelend tafelontwerp.
Natuurlijke materialen en hoogwaardig vakmanschap zijn voor ontwerpers een bron van inspiratie. Een sprekend voorbeeld is Nunos van Leolux. Hanne Willmann creëerde een even ingenieus als oogstrelend tafelontwerp, waarbij de slanke houten delen als puzzelstukken in elkaar zijn gepast.

Kenmerken Nunos:

 • Salontafel in massief eiken (alle beitskleuren). Ook leverbaar in lakuitvoering.
 • Afmetingen: 120x48, 150x48 en 120x63 cm

Harmonisch geheel.
Het blad ligt hierdoor niet op het onderstel maar vormt er een harmonisch geheel mee. Delen van de wangen komen als fraaie details aan de oppervlakte en benadrukken het vakmanschap dat de Leolux-houtbewerkers in huis hebben.

Leolux Prismo salontafel

Leolux Prismo salontafel Select Store Lineo

Prismo salontafel Leolux nieuw in de showroom van Leolux SelectStore Lineo

Design: Edward van Vliet, 2017

Een kubus die verandert in een cirkel.
Door rechte hoeken en cirkels te combineren ontstaan soms optische illusies. Het maakt de Prismo tafels visueel interessant. Daarnaast is er de balans, de verfijnde synthese tussen het ranke frame en het keramische of glazen blad. Tijdloos design voor interieurs die met zorg en liefde zijn ingericht.

Kenmerken Prismo:

 • De tafels Prismo zijn leverbaar als salontafel met een vierkant blad (op een rond frame) of met een rond blad (op vierkant frame). Afmetingen 100x100x32 cm, 80x80x32 cm, 60x60x37 cm. De hogere bijzetter is 40x40x60cm. De ronde bladen hebben doorsnedes van 100, 80, 60 en 40 cm.
 • Het stalen frame wordt uitgevoerd in Epoxy 2200 Nuit. Optioneel in andere epoxy kleuren.
 • De keramische bladen zijn leverbaar in de varianten “Strata Argentum”, “Béton”, “Basalt Noir", ”Pulpis”, "Calacatta", "Pietra Grey" en “Iron Moss”. Ceramic Gloss in “Raffaello” (White Gloss), “Frappucino” (Brown Gloss) en “Saint Laurent” (Black Gloss).
 • Er zijn twee kleuren ‘Glass’ leverbaar: ‘Bronze’ en ‘Grey’

Leolux Pulla hoekbank

Leolux Pulla hoekbank Select Store Lineo

Pulla hoekbank Leolux nieuw in de showroom van Leolux SelectStore Lineo

Design: Studio Truly Truly, 2021

In balans met de omgeving.
Zacht en rond versus hoekig en hard. Pulla is het resultaat van een studie naar vormen en materialen en de wijze waarop ze zich verhouden tot de ruimte waarin ze hun functie vervullen. De uitkomst van deze zoektocht is een tijdloze bank, waarin lijnen en materialen met elkaar zijn verweven. Ze smelten samen tot een comfortabel zitprogramma, dat zacht en laag oogt, met een wat grotere zitdiepte. Inzetbaar in royale ruimtes, maar al even geschikt voor intieme interieurs met compactere afmetingen.

Kenmerken Pulla:

 • Uitgebreid bankenprogramma met royale zitdiepte (65 cm).
 • Banken: 2,5-zits, 3-zits, 3,5-zits en 4-zits. De chaise longue XL, divans en poefs kunnen vrij in de ruimte worden geplaatst. Daarnaast zijn er meerdere aanbouwcombinaties met een chaise longue Medium of XL en 1 of 2 armen tot een maximumbreedte van maar liefst 390 cm.
 • Bekledingskeuze: leer, stof (inclusief stretch-stoffen).
 • Pootje standaard alu, optie lak/poedercoat.
 • Comfortopties: hoogte +2 cm, diepte -2 cm.

Ontwerp.
De zitting, rug en armen van Pulla omarmen en overlappen elkaar. Op de contactpunten worden ze zacht in elkaar gedrukt, als het deeg van het Finse vlechtbrood waaraan het ontwerp zijn naam ontleent.

Leolux Rego bank

Leolux Rego hoekbank Select Store Lineo

Rego hoekbank Leolux nieuw in de showroom van Leolux SelectStore Lineo

Design: Gino Carollo, 2020

Intrigerende Italiaanse allure.
Op uitnodiging van Leolux tekende Gino Carollo het programma Rego. Vol overgave creëerde hij een ontwerp met pure Italiaanse elegantie. Elke bank en elk element is een sculptuur op zich, met vloeiende lijnen. De experts van Leolux zorgden op hun beurt voor een ongeëvenaard comfort, waarmee u zich de koning te rijk voelt.

Kenmerken Rego:

 • Aanbouwprogramma met banken, elementen en poefs
 • Bekleding: leer, stof of combinaties
 • Comfort-opties: zitdiepte -2 cm / zithoogte +2 cm
 • Poten: gepolijst aluminium of gepoedercoat

Intrigerende elementen.
De mogelijkheden van het programma zijn talrijk en bijzonder. Natuurlijk biedt Rego alle opstellingen die u van een bankenprogramma mag verwachten. Maar de liefhebbers van origineel design kunnen hun hart ophalen aan de ‘curved’ banken en elementen. Deze hebben een lichte boog, die een spannend visueel effect geeft. Zeker in combinatie met de ronde chaise longue hebben ze een sublieme aanblik.

Leolux Tico eetkamertafel

Leolux Tico eetkamertafel Select Store Lineo

Tico eetkamertafel Leolux nieuw in de showroom van Leolux SelectStore Lineo

Design: Beck Design, 2021

Ongekende keuzevrijheid.

Een fijne eetkamertafel is niet alleen functioneel. Op andere uren van de dag is het visuele aspect belangrijk; de juiste maten, de verhoudingen en zeker ook de afwerking. En het perfecte plaatje is voor elk interieur weer anders. Bij het ontwerp en de ontwikkeling van Tico kreeg het beeld veel aandacht. Het resultaat is een zeer complete tafelserie met een ongekende keuzevrijheid. De veelzijdigheid van deze eetkamertafel blijkt al bij de afmetingen; Tico is er in drie breedtes en in maar liefst acht lengtes, van 140 tot 280 cm. Standaard zijn de afgeronde hoeken en de elegante aluminium poten, die naadloos meebuigen met de curve van het blad. Voor de individuele afwerking is er volop keus uit materialen en kleuren, elk met een eigen uitstraling; massief noten en eiken en ceramic maken elke uitvoering anders, wat Tico voor vele interieurs tot een serieuze kandidaat maakt.

Kenmerken Tico:

 • Leverbaar met een breedte van 90, 100 of 110 cm en een lengte van 140 tot 280 cm.
 • Op aanvraag zijn ook tussenliggende afmetingen leverbaar.
 • Het Tico-blad wordt uitgevoerd in massief eiken, massief noten, ceramic of lak. Poten in gepolijst aluminium, of in lak of poedercoating.

Leolux Toveri salontafel

Leolux Toveri salontafel Select Store Lineo

Toveri salontafel Leolux nieuw in de showroom van Leolux SelectStore Lineo

Design: Studio Truly Truly, 2021

Zachte vormen en opvallende eigenschappen.
Toveri brengt rondingen en harde materialen samen. Daarmee creëerden de ontwerpers een tafelserie met zachte vormen en opvallende eigenschappen. De verbinding tussen het blad en de bodemplaat verplaatsten ze naar het centrum van de tafels, waardoor het blad gaat zweven. Door de symmetrie van de beide delen lijkt de bodemplaat een schaduw van het bovenblad.

Kenmerken Toveri:

 • Set salontafels: 32x44 cm (bijzetter, h 54), 65x50 cm (h 32/38/44/54), 82x60 cm (h 32/38/44/54), 120x90 cm, (h 32/38/44), 110x110 cm (h 32/38/44) en 120x120 cm (h 32/38/44).
 • Blad in massief eiken, massief noten, lak of ceramic / ceramic gloss
 • Onderstel standaard in E2200 (Nuit) of andere poedercoatkleuren. Optie: lak.

Perfect te combineren.
Studio Truly Truly ontwierp een hele serie Toveri-tafels met verschillende materialen, hoogtes en afmetingen. Het maakt ze breed toepasbaar en perfect te combineren.