Leolux eetkamermeubelen; eetkamertafels en eetkamerstoelen van hoge kwaliteit

Met de hele familie samen eten en lekker lang natafelen; de collectie Leolux eetkamermeubelen maakt het allemaal mogelijk. Comfortabele eetkamerstoelen met diverse functies en in vele sprekende kleuren, moderne eetkamertafels (vaak verstelbaar tot grotere tafel) van de beste materialen zorgen voor een uitnodigende plek om plaats te nemen.

Onderstaande afbeeldingen geven u een impressie van de diverse modellen Leolux tafels en stoelen voor uw eetkamer die staan opgesteld in onze showroom. Met de Leolux Creator (de online tool van Leolux) kunt u zelf kiezen voor het uiterlijk van uw eetkamertafel of eetkamerstoel.

Leolux Baani eetkamerstoelen

Baani eetkamerstoelen Leolux Select Store Lineo regio Eindhoven

Baani eetkamerstoelen Leolux

Design: Silvain Willenz, 2022

Klare grafische lijnen.

Met zijn heldere ontwerpen bouwde de Brusselse productdesigner Sylvain Willenz aan een indrukwekkend oeuvre voor een internationale klantenkring. Leolux voegt zich daar bij met het veelzijdige ontwerp Baani. De eetkamerfauteuil Baani combineert een elegante uitstraling moeiteloos met sfeervolle stoffeerdetails. Een geplooide strook over het midden van de rug biedt een rijk contrast en biedt Baani een hoge aaibaarheidsfactor. Daarbij kent de stoel een aantal opties die elke set uniek maken. Heel bepalend is de bekledingscombinatie. Ook kun je kiezen voor varianten met of zonder armen, en voor houten poten of een aluminium draaivoet. Klare grafische lijnen liggen bij de ontwerpen van Willenz aan de basis van uitgekiende gebruiksproducten. Eenvoudig en krachtig, zoals hij met Baani laat zien.

Kenmerken Baani:

 • Eetkamerfauteuil met of zonder armen.
 • Bekledingscombinaties geven Baani een eigen gezicht, door het karakteristieke 'vest'. De bekleding van de armen volgt de zitting.
 • Onderstel: Twist (met wieltjes) of draaivoet Cruz (zonder wieltjes) in gepolijst aluminium, of in een poedercoatkleur. De versie met houten poten (Palo) wordt uitgevoerd in massief eiken in een olie- of beitskleur naar keuze.

Leolux Creator voor Baani (nog niet beschikbaar) bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Callas eetkamerstoelen

Callas eetkamers Leolux Selectstore Lineo regio Eindhoven

Callas eetkamerstoelen Leolux

Design: Frans Schrofer, 2015

Een eyecatcher aan tafel.

Jazeker, dat kan met Callas. Deze eetkamerstoeltjes zijn niet voor niets vernoemd naar de legendarische operadiva. Callas van Leolux heeft net als de Amerikaans-Griekse sopraan eigenzinnige trekjes, maar ook een geweldige presentatie. De eetkamerstoel Callas leent zich uitstekend voor expressieve keuzes. De voorzijde, de achterzijde en de poten zijn per stoel afzonderlijk te bepalen, zodat u een mix kunt maken die perfect aansluit op uw smaak.

Kenmerken Callas:

 • Leverbaar als eetkamerstoel met twee verschillende onderstellen.
 • Poten zijn leverbaar in alle epoxykleuren.
 • De zitkuip kan met maximaal twee materialen of kleuren worden bekleed.

Een extra edele afwerking biedt Callas Artisan: een ambachtelijk geregen siernaad vervangt de rits aan de achterzijde.


Leolux Creator voor Callas bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Columna eetkamertafels

Columna eettafels Leolux Selectstore Lineo regio Eindhoven

Columna eetkamertafels Leolux

Design: Hugo de Ruiter, 2015

Zo puur is Columna.

Een voet en een tafelblad die worden verbonden door een rechte kolom. Zo puur is Columna. De enige frivoliteit die Hugo de Ruiter zich veroorloofde, is de manier waarop de kolom aansluit op de voet: als een marmeren kolom uit de oudheid. Columna van Leolux is vooral een heel praktische tafel. Rond of ovaal, zodat ze plaats biedt aan een maximaal aantal gasten, zonder lastige tafelpoten. Elegant ook, met een zeer dun tafelblad in massief noten of eiken, Ceramic, Ceramic Gloss of lak. En tot slot is Columna multi-inzetbaar door zijn vele verschijningsvormen.

Kenmerken Columna:

 • Compacte eetkamertafel in eiken (olie of beits), noten (olie of beits of lak (alle Leolux kleuren). De keramische bladen zijn leverbaar in de varianten “Strata Argentum”, “Béton”, “Basalt Noir", ”Pulpis”, "Calacatta", "Pietra Grey" en “Iron Moss”. Ceramic Gloss in “Raffaello” (White Gloss), “Frappucino” (Brown Gloss) en “Saint Laurent” (Black Gloss).
 • Leverbaar met rond of ovaal blad. Columna tafels met een ovaal blad krijgen een bijpassende ovale voet.
 • Voet en kolom zijn standaard uitgevoerd in een beperkt aantal epoxykleuren. Tegen meerprijs is elke kleur in Cristallo of Spruzza leverbaar.

Leolux Creator voor Columna bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Kalia eetkamertafels

Kalia eettafels Leolux Selectstore Lineo regio Eindhoven

Kalia eetkamertafels Leolux

Design: A Design Studio, 2012

Een persoonlijkheid met een luxe uitstraling.
Kalia is de basistafel in de Leolux collectie. Maar dat betekent nog niet dat er minder aandacht besteed is aan de vormgeving. Het tafelblad lijkt verzonken tussen de poten en verloopt elegant (van dun - naar dik - naar dun). De kleur van het onderstel past u aan op de kleuren van uw interieur of de eetkamerstoelen. Kalia is ook een heel praktische tafel in meerdere maten, tot maar liefst 280 cm!

Kenmerken Kalia:

 • Basistafel in meerdere maten
 • Het onderstel is leverbaar in elke lakkleur
 • Het semi-massieve blad heeft een eiken of noten toplaag (olie of beits).
 • Het blad van Kalia wordt voortaan ook uitgevoerd in Fenix, leverbaar in 5 kleuren.

Leolux Creator voor Columna bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Lys bartafels

Lys barmeubelen Leolux Selectstore Lineo regio Eindhoven

Lys bartafels Leolux

Design: Beck Design, 2018

Een comfortabele plek voor een onderonsje.
Lys is een uitnodigende hoge tafel, die een perfecte combinatie vormt met de barkrukken Caron. De organische vorm van het grotere bovenblad biedt een comfortabele plek voor een onderonsje onder het genot van een kop thee of koffie. Het onderblad biedt extra opbergruimte. Zo is Lys bij uitstek op zijn plek op de informele momenten in het dagelijks leven.

Kenmerken Lys:

 • Het bovenblad van Lys is beschikbaar in massief eiken en notenhout, in verschillende beitskleuren.
 • Het stalen onderstel wordt standaard geëpoxeerd.

Leolux Creator voor Lys bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Mara eetkamerstoelen

Mara eetkamerstoelen Leolux Selectstore Lineo regio Eindhoven

Mara eetkamerstoelen Leolux

Design: Christian Werner, 2016

Uitnodigende keuze voor eigentijds genieten.

De vriendelijke zachtheid van Mara herkent u, zodra u haar schoonheid van een afstand bewondert. Deze eetkamerfauteuil is onmiskenbaar een ontwerp van Christian Werner: de rondingen van de zitkuip, de lichte nonchalance van de bekleding, de verfijnde afwerking. Opdat Mara in veel eigentijdse interieurs een passende keuze kan zijn, creëerde Werner verschillende onderstellen: massief eiken poten (Palo) sluiten mooi aan bij de eiken tafels in de Leolux collectie; strak ogen de versies met stalen draad-onderstel (Outline), een draaivoet (Cruz / Re-turn) of een onderstel op wieltjes (Twist).

Mara van Leolux. Heerlijk tafelen, in een fauteuiltje dat u omarmt en verleidt.

Kenmerken Mara:

 • Eetkamerfauteuil met keuze uit verschillende onderstellen: Palo (eiken poten), Outline (frame met trapezium-vorm), Cruz (draaivoet), Re-turn (draaivoet met auto-return) en Twist (Cruz met wieltjes).
 • Palo is leverbaar in alle beits- en oliekleuren; Outline is standaard in chroom, optioneel in alle epoxykleuren; Cruz en Twist standaard in alle epoxykleuren.

Leolux Creator voor Mara bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Toveri eetkamertafels

Toveri eetkamertafels Leolux Selectstore Lineo regio Eindhoven

Toveri eetkamertafels Leolux

Design: Studio Truly Truly, 2022

Tijdloos of eigentijds.
Binnen de vormgeving van de Toveri tafel-familie van Leolux, ontwierp Studio Truly Truly ook een luxe eetkamertafel. Naar analogie van de salontafels, speelt de Toveri eetkamertafel een spel van zachte vormen en harde materialen, van schaduwen en rondingen. Op de stalen bodemplaat en twee afgeplatte dragers rust een royaal blad, in natuurlijk hout of chique Ceramic. Tijdloos of eigentijds. Voor de liefhebbers van kleur is Toveri er ook in hoogwaardige lakuitvoeringen.

Kenmerken Toveri:

 • Eetkamertafel in noten- of eikenfineer, Ceramic / Ceramic Gloss en in lak.
 • Leverbaar in de maten 115x115, 128x128, 180x110, 220x120 en 260x120 cm.
 • De voet wordt standaard uitgevoerd in poedercoatkleur E2200 nuit. Naar wens uitgevoerd in andere kleuren lak of poedercoating (m.u.v Epoxy Silk / lak satiné).

Leolux Creator voor Toveri bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Een Leolux eetkamer, eetkamertafel of eetkamerstoel met een goed advies vindt u bij Lineo Moderne Interieurs

Onze verkoopadviseurs helpen u graag bij het maken van de beste keuze voor uw interieur; zij zijn volledig op de hoogte van alle mogelijkheden en de diverse functies van Leolux eetkamermeubelen. Als Leolux SelectStore hebben we een extra grote collectie Leolux meubelen in onze showroom inclusief stof-, leder- en materiaalstalen. Zo kunt u alle opties zelf zien en voelen.

Heeft u vragen over Leolux eetkamers? Bezoek ons in de winkel of neem contact met ons op.

Bekijk hieronder de overige collecties van Leolux, alles van Leolux bij Lineo, meer informatie over de designers van Leolux of bekijk de gehele collectie van Lineo.

Meer eetkamers, eetkamer tafels, eetkamerbanken, eetkamerstoelen in de collectie van onze buurman Profita Comfortabel Wonen.