Leolux eetkamermeubelen; eetkamertafels en eetkamerstoelen van hoge kwaliteit

Met de hele familie samen eten en lekker lang natafelen; de collectie Leolux eetkamermeubelen maakt het allemaal mogelijk. Comfortabele eetkamerstoelen met diverse functies en in vele sprekende kleuren, moderne eetkamertafels (vaak verstelbaar tot grotere tafel) van de beste materialen zorgen voor een uitnodigende plek om plaats te nemen.

Onderstaande afbeeldingen geven u een impressie van de diverse modellen Leolux tafels en stoelen voor uw eetkamer die staan opgesteld in onze showroom. Met de Leolux Creator (de online tool van Leolux) kunt u zelf kiezen voor het uiterlijk van uw eetkamertafel of eetkamerstoel.

Leolux Baani eetkamerstoelen

Leolux eetkamerstoelen Baani

Baani eetkamerstoelen Leolux

Design: Silvain Willenz
Met zijn heldere ontwerpen bouwde de Brusselse productdesigner Sylvain Willenz aan een indrukwekkend oeuvre voor een internationale klantenkring. Leolux voegt zich daarbij met de veelzijdige fauteuil Baani.

Stoffeerdetails
Baani combineert een elegante uitstraling moeiteloos met sfeervolle stoffeerdetails. Een geplooide strook over het midden van de rug biedt een rijk contrast en biedt Baani een hoge aaibaarheidsfactor.
Onderstellen
In onderstellen heb je alle keuze. Houten poten (Palo), een draaivoet (Twist), een onderstel met wieltjes (Cruz), een met hoogteverstelling (Flex) en een optie met ‘terugkeerfunctie’ (Re-turn).
Productoverzicht
Baani is er met en zonder armleuning. De ene uitvoering geeft je alle vrijheid; de ander een fijne omhelzing. En waarom zou je ze niet aan één tafel combineren?

Leolux Creator voor Baani bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).


Sylvain Willenz

Baani is het resultaat van de eerste samenwerking tussen Leolux en de Brusselse ontwerper Sylvain Willenz. Hij beschrijft zichzelf als een designbeurs-addict die graag ‘karakters’ ontwerpt. In de ontwikkeling van Baani was hij, zoals elke Leolux-ontwerper, nauw betrokken bij het perfectioneren van het design.


Leolux Creator voor Baani bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Callas eetkamerstoelen

Leolux eetkamers Callas

Callas eetkamerstoelen Leolux

Design: Frans Schrofer

De eetkamerstoel Callas leent zich uitstekend voor expressieve keuzes. Dit stijlvolle ontwerp laat de mooiste materialen perfect tot hun recht komen. En tegelijkertijd biedt deze stoel een fantastisch comfort.

Luxe afwerking
Callas is uitgevoerd met een rits, in de kleur Antique Silver. Maar voor een extra rijke uitvoering kies je voor die fantastische ambachtelijk geregen siernaad Artisan.
Productoverzicht
Voor het onderstel van Callas heb je twee opties, die je natuurlijk ook in één set kunt combineren. Fino staat op vier licht gebogen poten, het strakke sledeonderstel heet ‘Outline’.

Leolux Creator voor Callas bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).


Leolux Columna eetkamertafels

Leolux eetkamertafels Columna

Columna eetkamertafels Leolux

Design: Hugo de Ruiter

Columna is een tafel opgebouwd uit pure vormen. Een voet en een tafelblad die worden verbonden door een rechte kolom. De enige frivoliteit die Hugo de Ruiter zich veroorloofde, is de manier waarop de kolom aansluit op de voet: als een marmeren kolom uit de oudheid.

Voet
De voet en de kolom zijn standaard uitgevoerd in een beperkt aantal epoxykleuren. Tegen meerprijs is elke kleur in Cristallo of Spruzza leverbaar. De vorm verandert overigens mee met het blad: bij een ovaal blad hoort ook een ovale voet.
Productoverzicht
Columna heeft een elegant, zeer dun tafelblad in massief noten of eiken, Ceramic of lak. Columna is een heel praktische tafel. Het blad is rond of ovaal, zodat er plaats is voor een maximaal aantal gasten, zonder lastige tafelpoten.

Leolux Creator voor Columna bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Gyon eetkamerstoelen

Gyon eetkamerstoelen Leolux Selectstore Lineo regio Eindhoven

Gyon eetkamerstoelen Leolux

Design: Christian Werner

De eetkamerstoel is door designer Christian Werner tot zijn kern teruggebracht. Het resultaat is Gyon, een ontwerp dat volledig is opgebouwd uit basisvormen. Werner creëerde een opvallend elegante stoel die niets van zijn perfecte zitcomfort verhult.

Schetsen en schaven
Om een ontwerp te perfectioneren, werkt onze afdeling Productontwikkeling altijd heel nauw samen met de ontwerper. Ook Christian Werner was regelmatig in Venlo om Gyon tot in het kleinste detail uit te werken.
Productoverzicht
Gyon biedt dineercomfort voor iedereen, De stoel is namelijk leverbaar met een hoge en een lage rug. Kies voor een onderstel met handige wieltjes, glijdopjes, voor een draaivoet of hoogteverstelling. De metalen onderstellen zijn verkrijgbaar in poedercoat.

Leolux Creator voor Gyon bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Kalia eetkamertafels

Leolux eetkamertafels Kalia

Kalia eetkamertafels Leolux

Design: A Design Studio

De Kalia tafel is beschikbaar in vier formaten. Het tafelblad lijkt verzonken tussen de poten en verloopt elegant (van dun - naar dik - naar dun). De kleur van het onderstel pas je aan op de kleuren van je interieur of de eetkamerstoelen.

Productoverzicht
Het tafelblad van Kalia is beschikbaar in eiken, noten en het onderhoudsvriendelijke Fenix. Voor de kleur van de poten kun je kiezen uit verschillende lak- of epoxykleuren.

Leolux Creator voor Kalia bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Lys bartafels

Leolux barmeubelen Lys

Lys bartafels Leolux

Design: Beck Design, 2018

Een comfortabele plek voor een onderonsje.
Lys is een uitnodigende hoge tafel, die een perfecte combinatie vormt met de barkrukken Caron. De organische vorm van het grotere bovenblad biedt een comfortabele plek voor een onderonsje onder het genot van een kop thee of koffie. Het onderblad biedt extra opbergruimte. Zo is Lys bij uitstek op zijn plek op de informele momenten in het dagelijks leven.

Kenmerken Lys:

  • Het bovenblad van Lys is beschikbaar in massief eiken en notenhout, in verschillende beitskleuren.
  • Het stalen onderstel wordt standaard geëpoxeerd.

Leolux Creator voor Lys bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Mara eetkamerstoelen

Leolux eetkamerstoelen Mara

Mara eetkamerstoelen Leolux

Design: Christian Werner

De vriendelijke zachtheid van Mara herken je wanneer je even de tijd neemt om het ontwerp van een afstand in je op te nemen. Deze eetkamerfauteuil is onmiskenbaar ontworpen door Christian Werner. Je ziet het aan de rondingen van de zitkuip, de lichte nonchalance van de bekleding en de verfijnde afwerking.

Combinaties
De binnen- en buitenkant van de zitkuip kun je in verschillende materialen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld een mooie combinatie van leer en stof.
Onderscheid in onderstellen
Er is keuze te over in onderstellen: Palo (eiken poten), Outline (frame met trapezium-vorm), Cruz (draaivoet), Re-turn (draaivoet met auto-return) en Twist (Cruz met wieltjes). Er is zelfs een versie met hoogteverstelling (Flex).
Productoverzicht
Ontdek alle mogelijkheden van Mara en bepaal de ideale uitvoering voor jouw interieur.

Leolux Creator voor Mara bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Tico eetkamertafels

Tico eetkamertafels Leolux Selectstore Lineo regio Eindhoven

Tico eetkamertafels Leolux

Design: Beck Design

Een fijne eetkamertafel is niet alleen functioneel. Het visuele aspect is net zo belangrijk; de juiste maten, de verhoudingen en zeker ook de afwerking. En het perfecte plaatje is voor elk interieur weer anders. Bij het ontwerp en de ontwikkeling van Tico kreeg het beeld veel aandacht. Het resultaat is een zeer complete tafelserie met een ongekende keuzevrijheid.

Opties voor het blad
Voor de individuele afwerking is er volop keus uit materialen en kleuren, elk met een eigen uitstraling; massief noten, eiken, robuust eiken en ceramic maken elke uitvoering anders.
Afgerond
Het blad heeft mooie afgeronde hoeken en elegante aluminium poten, die naadloos meebuigen met de curve van het blad.

Leolux Toveri eetkamertafels

Leolux eetkamer tafels Toveri

Toveri eetkamertafels Leolux

Design: Studio Truly Truly

Binnen de vormgeving van de Toveri tafel-familie van Leolux, ontwierp Studio Truly Truly ook een luxe eetkamertafel. Naar analogie van de salontafels, speelt de Toveri eetkamertafel een spel van zachte vormen en harde materialen, van schaduwen en rondingen.

Voet
De voet wordt standaard uitgevoerd in poedercoatkleur E2200 nuit. Maar als je graag een andere kleur lak of poedercoating wil, is dat geen probleem.
Productoverzicht
Op de stalen bodemplaat en twee afgeplatte dragers rust een royaal blad, in natuurlijk hout of chique Ceramic. Tijdloos of eigentijds. Voor de liefhebbers van kleur is Toveri er ook in hoogwaardige lakuitvoeringen.

Leolux Creator voor Toveri bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Een Leolux eetkamer, eetkamertafel of eetkamerstoel met een goed advies vindt u bij Lineo Moderne Interieurs

Onze verkoopadviseurs helpen u graag bij het maken van de beste keuze voor uw interieur; zij zijn volledig op de hoogte van alle mogelijkheden en de diverse functies van Leolux eetkamermeubelen. Als Leolux SelectStore hebben we een extra grote collectie Leolux meubelen in onze showroom inclusief stof-, leder- en materiaalstalen. Zo kunt u alle opties zelf zien en voelen.

Heeft u vragen over Leolux eetkamers? Bezoek ons in de winkel of neem contact met ons op.

Bekijk hieronder de overige collecties van Leolux, alles van Leolux bij Lineo, meer informatie over de designers van Leolux of bekijk de gehele collectie van Lineo.

Meer eetkamers, eetkamer tafels, eetkamerbanken, eetkamerstoelen in de collectie van onze buurman Profita Wonen.