Varier® ergonomische zitmeubelen: Sit down, Move on

Varier® heeft haar basis in Oslo, Noorwegen en produceert niet-standaard zitmeubelen. Zij ontwerpen en produceren ergonomische stoelen van hoge kwaliteit die mensen stimuleren om te bewegen terwijl ze zitten. De producten zijn al sinds 1979 toonaangevend in hun klasse. Ze laten creativiteit groeien, thuis en op het werk, en dat over de hele wereld. Bij Varier® gelooft men dat we gezonder en duurzamer kunnen leven door in balans te blijven. De veelzijdige collectie stoelen weerspiegelt de focus op mensgericht design als leidraad voor de vorm. Deze werkwijze komt ook tot uiting in het gebruik van kleuren, texturen, materialen en vormen.

Varier Ekstrem™ fauteuil

Varier fauteuils Ekstrem

Ekstrem™ fauteuil van Varier

Design: Terje Ekstrøm

Ekstrem™ is meer dan een stoel; het is een stand-alone object. De onverwachte geometrie zorgt ervoor dat u voorovergeleund kunt zitten terwijl uw voeten op de grond blijven, zijdelings kunt zitten met uw benen over de armleuning of geheel achterover en achterstevoren kunt zitten met uw torso tegen de rugleuning. Een echte zitervaring dus.

De Ekstrem™ constructie bestaat uit een stalen frame dat is gewikkeld in zacht schuim met een wollen gebreide hoes eroverheen. Gebreid met slechts 1 doorlopende draad, geeft dit zijn elasticiteit die essentieel is om de gebreide hoes over het organische model heen te doen. De gebreide stof is zacht en ademend.

In onze webshop kunt u de stoel online bestellen.

Bekijk hier de Ekstrem™ film met zitervaring.

Varier Kokon™ fauteuil

Varier fauteuils Kokon met voetenbank
Kokon™ fauteuil van Varier

Design: Thomas Pedersen

Kokon™ is een modern soort relaxfauteuil die verkrijgbaar is met of zonder voetenbank. Er zit een licht tiltfunctie in de zitting en de stoel kan vastgezet worden in de gewenste hoek. De aluminium kruisvoet is mogelijk in chroom of mat zwart; de stoel en hocker kan gestoffeerd worden in vele stof- en leersoorten.

In onze webshop kunt u de stoel online bestellen.

Bekijk hier de Kokon™ film met zitervaring.

Varier Kokon™ Club fauteuil

Varier clubfauteuils Kokon Club

Kokon™ Club fauteuil van Varier

Design: Thomas Pedersen

Kokon™ Club is een elegante, comfortabele en minimalistische clubfauteuil. De draaifunctie is 360 graden en de stoel heeft een geïntegreerde tiltfunctie die meebeweegt met uw eigen bewegingen. Ook deze clubfauteuil heeft een ruime keuze in stofsoorten. De aluminium kruisvoet is verkrijgbaar in chroom of mat zwart.

In onze webshop kunt u de stoel online bestellen.

Bekijk hier de Kokon™ Club film met zitervaring.

Varier Peel™ fauteuil

Varier fauteuils met voetenbank Peel
Peel™ fauteuil van Varier

Design: Olav Eldøy

Peel™ is een stijlvolle fauteuil. De organische vorm omarmt het lichaam en nodigt uit tot relaxen. De stoel heeft een geavanceerd tilt mechanisme en er is een losse voetenbank verkrijgbaar. De neksteun kan versteld worden in hoogte en hoek. De opening in het midden van de stoel kan uitgevoerd worden in een linkse of rechtse uitvoering. De Peel™ is leverbaar in verschillende kleuren stoffen en leder. De metalen delen zijn er in zowel chroom als een mat zwarte uitvoering.

In onze webshop kunt u de stoel online bestellen.

Bekijk hier de Peel™ film met zitervaring.

Varier Peel™ Club fauteuil

Varier clubfauteuils Peel Club
Peel™ Club fauteuil van Varier

Design: Olav Eldøy

Peel™ Club is zorgvuldig vereenvoudigde versie van de Peel™. De toegevoegde elementen als voetenbank en neksteun zijn hier weggelaten zodat deze stoel terug is gegaan naar de basis. De stoel zelf geeft een omarmende ervaring aan het lichaam. De Peel™ Club is leverbaar in verschillende kleuren stoffen en leder. De metalen delen zijn er in zowel chroom als een mat zwarte uitvoering.

In onze webshop kunt u de stoel online bestellen.

Bekijk hier de Peel™ Club film met zitervaring.

Alle aandacht van Varier® dealer Lineo voor u

Varier® zitmeubelen zijn ruim vertegenwoordigd in onze showroom. De echte designerstoelen met de aparte vormgeving en goede zit vindt u bij Lineo en Profita. Onze verkoopmedewerkers helpen u graag en weten precies welke mogelijkheden de Varier® stoelen hebben in beweging. Bij Lineo vindt u o.a. de Varier Ekstrem™, Kokon™, Kokon™ Club, Peel™ en Peel™ Club zoals hierboven omschreven.

Voor de andere modellen kunt u terecht bij Profita Wonen die u via de winkel van Lineo gemakkelijk en overdekt kunt bereiken.

Het is ook mogelijk enkele modellen online aan te schaffen. Neem eens een kijkje in onze webshop.