Leolux moderne banken en hoekbanken met diverse functies

Volop keuze in banken en hoekbanken van Leolux. Design in leer of stof. Hoog comfort, kleurrijk en met een verfijnde afwerking. Iedere bank of hoekbank wordt door gerenommeerde designers ontworpen voor Leolux. Doordat er meerdere vormgevers zijn, met ieder hun eigen stijl, ontstaat een grote diversiteit in de totale collectie (hoek)banken van Leolux.

Onderstaande afbeeldingen geven u een impressie van de diverse modellen Leolux banken en hoekbanken die staan opgesteld in onze showroom. Met de Leolux Creator (de online tool van Leolux) kunt u zelf kiezen voor het uiterlijk van uw bank of hoekbank.

Leolux Bellice lederen banken

Leolux banken Bellice

Leolux Bellice stoffen hoekbanken

Leolux hoekbanken Bellice

Bellice banken en hoekbanken Leolux

Design: Beck Design

Bellice geeft je de vrijheid om te wonen zoals jij dat wilt. Hoe jouw ideale bank of hoekbank er ook uitziet, met dit veelzijdige ontwerp maak je je woonwens werkelijkheid. Geen enkel ander programma biedt zo veel mogelijkheden voor opstellingen, styling en comfort. Dus laat je fantasie de vrije loop en creëer jouw persoonlijke droombank.

Opstellingen
Het programma Bellice biedt je een fauteuil, een divan en banken met 2 of 3 kussens. Echt uitpakken kan met het enorme aantal aanbouwelementen, waarmee je eindeloos veel opstellingen realiseert.
Armen
De arm van je bank draagt veel bij aan de uitstraling. Je kunt kiezen uit maar liefst vijf typen armen: smal-laag, smal-hoog, smal-verstelbaar, breed-hoog en breed-laag.
Onderstel
Ook het onderstel van Bellice is precies aan te passen aan jouw persoonlijke smaak. Ga je voor het slede-onderstel Anillo of toch voor een poot van hout of metaal? Ook de kleur is helemaal aan jou.
Productoverzicht
Zonder enige twijfel is Bellice een van de meest complete Leolux-programma’s ooit. Jij creëert de perfecte configuratie, de mensen van Leolux bouwen die voor je. In de materialen, kleuren en dimensies die jou het meest aanspreken.

Leolux Creator voor Bellice bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Bora Balanza bankstel

Leolux banken Bora Balanza

Bora Balanza banken Leolux

Design: Axel Enthoven

Bora Balanza draait om perfect evenwicht. Dat voel je bijvoorbeeld in het comfort. Neem plaats en ervaar de ideale balans tussen ondersteuning en ontspanning. Het ontwerp is onmiskenbaar van de hand van Axel Enthoven, designer van vele iconische Leolux-modellen. Geraffineerd en geperfectioneerd tot in het kleinste detail.

Productoverzicht
Natuurlijk is Bora Balanza in verschillende formaten beschikbaar. Daarnaast zijn er ook meerdere opties voor de zithoogte, zitdiepte en de stevigheid van de zitkussens.

Leolux Creator voor Bora Balanza bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Ook met hoge rug

Om het comfort in de rug nog wat uit te breiden, is Bora Balanza ook beschikbaar met een hogere rug. Ideaal als je graag wat extra steun hebt.


Leolux Creator voor Bora Balanza bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Siersteek ‘Point’

Op de achterzijde van Bora Balanza vind je een mooi stoffeerdetail: de siersteek ‘Point’.


Leolux Creator voor Bora Balanza bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Devon comfortabele bank

Devon banken en hoekbanken Leolux Selectstore Lineo regio Eindhoven

Devon banken en hoekbanken Leolux

Design: Jan Armgardt

Devon staat voor pure luxe, die graag met je meebeweegt. Want dit verfijnde bankenprogramma van ontwerper Jan Armgardt draait om de gedachte dat het perfecte comfort afhankelijk is van het moment. En dat maakt de verstelbare uiteindes van de rug en de zitting van Devon zo’n ongekend slimme vinding.

Devons details
De detaillering maakt van Devon een echte blikvanger: met krachtige aluminium poten, subtiele ‘vlindernaadjes’ op de hoeken en een fraaie siernaad ‘Cross’ die de zitting en de rug omlijst.
Comfort voor elk moment
Devon scoort met zijn comfort. Zacht en tegelijkertijd stevig, met traploos verstelbare zones in zowel de zitting als de rug. En dat is handig, want zo worden zitten en liggen allebei even aangenaam.
Productoverzicht
Programma Devon biedt een 2-, 2,5- en 3-zitsbank en een chaise longue die vrijstaand geplaatst kan worden. Daarnaast zijn er de aanbouwelementen (2,5-zits en 3-zits), die worden gecombineerd met een chaise longue (large of medium). Welke keuze je ook maakt, in elke uitvoering biedt Devon verstel-opties voor een heerlijk comfort.

Leolux Creator voor Devon bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Siersteek ‘Cross’

'Vlindernaadjes' op de hoeken en 'Cross' siernaad.


Leolux Creator voor Devon bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Enna luxe loungebank

Leolux banken en hoekbanken Enna

Enna banken en hoekbanken Leolux

Design: Hanne Willmann

Volgens designer Hanne Willmann zit de charme van design in mooie details. In bescheiden kunstwerkjes die je soms pas bij een tweede blik ontdekt. Die gedachte onderstreept zij met het bankenprogramma Enna. Een ontwerp dat je keer op keer verrast en elke blik beloont. Of je nu kiest voor de fauteuil, bank, divan of een mooie aanbouwset.

Volop variatie
Enna heeft mooie ingetogen vormen, en biedt volop mogelijkheden om een uitgesproken kleurcombinatie te maken met de bekleding en het frame. En ook qua opstelling kun je alle kanten op, met de fauteuil, loveseat, divan, banken en het aanbouwprogramma.
Elegant frame
Het elegante metalen frame kun je laten lakken of poedercoaten. Dat geeft je een overvloed aan kleuren om uit te kiezen. Voor een mooi contrast of een stijlvolle ton-sur-ton vormgeving.
Perfectie in de poot
Hanne Willmanns designs kenmerken zich door subtiele details. Een mooi voorbeeld is de bovenzijde van de poot. Die is niet ovaal, maar heeft een ‘aardbeivorm’, gekozen uit meer dan 30 verschillende ontwerpen.
Productoverzicht
Het programma Enna draait om variatie, om jouw favoriete uitvoering mogelijk te maken. Zo kun je naast alle opties voor opstelling, bekleding en afwerking ook kiezen voor een hogere of minder diepe zit.

Leolux Creator voor Enna bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Armopties: Straight en Bent

Enna is leverbaar met twee typen armkussens. Het kussen ‘Straight’ heeft een rechte vorm en staat parallel aan de leuning, de optie ‘Bent’ is speciaal ontworpen zodat het kussen mooi over de leuning heen valt.


Leolux Creator voor Enna bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Felizia banken met hoge en lage rug

Leolux banken Felizia

Felizia banken Leolux

Design: Axel Enthoven

In Felizia brengt Leolux al haar kennis op het gebied van vormgeving en ergonomie samen. Dat zie je aan de zachte rondingen, je voelt het aan de stevige zittingen en de kussens op de armen. Het resultaat: een uniek meubel met een toegankelijk design en een geweldig actief comfort.

Productoverzicht
Met drie opties voor de zithoogte en twee voor de zitdiepte is het comfort van Felizia altijd wat je zoekt.

Leolux Creator voor Felizia bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Hoogte voor elk comfort

Felizia is leverbaar met een hoge en lagere rug. Ideaal als je net wat meer steun in de rug fijn vindt.


Leolux Creator voor Felizia bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Flint hoekbank in stof

Leolux hoekbanken en banken Flint

Leolux Flint bank in leder

Leolux banken Flint

Flint banken en hoekbanken Leolux

Design: Beck Design

Flint is een programma met een vormentaal die altijd aanspreekt. De organische vormen van de zittingen en de armdelen geven een vriendelijke uitstraling, die wordt versterkt door de royale losse zitkussens. Flint is één brok energie, een design dat op eigen kracht zijn plek in de kamer opeist.

Veelzijdig programma
Het aanbouwprogramma van Flint is even compleet als verrassend. Zo kun je naast een rechte hoekbank, ook kiezen voor een schuine hoek, die nóg knusser is. Wil je een mooi designstatement maken in je interieur? Dan zijn de divans van Flint een ideaal startpunt. Al helemaal als je kiest voor de royale Divan XL.
Beck Design
Flint is ontworpen door Norbert en Silja Beck, die samenwerken als Beck Design. Zij ontwierpen al verschillende geliefde Leolux-producten en Flint sluit zich moeiteloos bij dat rijtje aan.
Productoverzicht
Ontdek alle mogelijkheden van het Flint-programma en bepaal de ideale uitvoering voor jouw interieur.

Leolux Creator voor Flint bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Horatio bank met verstelbare hoofdleuningen

Leolux hoekbanken Horatio

Horatio banken en hoekbanken Leolux

Design: Cuno Frommherz

Hoe creëer je een esthetisch lage bank met comfortabele steun in je rug? Designer Cuno Frommherz vond de oplossing: een draaibare rugsteun, mooi afgewerkt met verfijnde aluminium zichtdelen. Het biedt bovendien een extra functie. Je bank verandert in een chaise longue voor momenten van totale ontspanning.

Productoverzicht
Horatio is leverbaar als love-seat en 3-zitsbank (met of zonder poef) en daarnaast kun je combineren met een groot aantal aanbouwelementen en 2 poefs.

Leolux Creator voor Horatio bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Lindo leren banken

Leolux banken Lindo

Lindo banken Leolux

Design: Christian Werner

Voor groots comfort heb je niet altijd een grote bank nodig. Dat bewijst Lindo. Dit ontwerp van Christian Werner combineert compacte buitenvormen met een perfect zitcomfort. En omdat het een echte Leolux is, kun je de uitstraling van de bank helemaal naar jouw persoonlijke smaak aanpassen.

Alle steun die je nodig hebt
De rug van Lindo is lekker hoog en dat creëert meteen een fijne zitpositie. Het geïntegreerde lendenkussen, geaccentueerd door een diepliggende naad, versterkt het comfort nog verder.
Productoverzicht
Lindo is er in drie verschillende formaten. Je kunt kiezen uit een 2-, 2,5- en 3-zitsbank. Uiteraard is er ook een mooie bijpassende poef.

Leolux Creator voor Lindo bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Match met Lanah

Het ontwerp van Lindo is nauw verwant aan dat van de fauteuil Lanah. Dus zoek je naast deze bank een fauteuil met eenzelfde uitstraling en comfort? Bekijk dan Lanah.


Leolux Creator voor Lindo bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Loya hoekbanken

Loya hoekbanken Leolux Selectstore Lineo regio Eindhoven

Loya hoekbanken Leolux

Design: Studio Truly Truly

Met Loya creëer je een plek die er altijd voor je is. Verfijnd en vol fraaie details. Dit is een bank die zich ruimhartig voor je openstelt. Je herkent Loya aan de royale maatvoering en de uitstraling van totale zachtheid.

‘Soft mass’

Ontwerpers Kate en Joel Booy van Studio Truly Truly baseerden hun design op het principe van ‘soft mass’: het toekennen van volume aan een tweedimensionaal materiaal. Het ontwerp neemt rechte, geometrische vormen en vult ze uit tot een compositie van zachte blokken die je onvoorwaardelijk comfort bieden.
Loyaliteit
De overstekende arm- en rugleuningen vallen meteen op. Doordat ze licht gekanteld zijn, vormen ze een open uitnodiging om plaats te nemen. Een uitnodiging die voor altijd geldt. Want dat is Loya, de loyale haven van comfort in jouw interieur.
Zadelsteek
Over het hele ontwerp loopt een lekker uitgesproken bies. Een royale zadelsteek, aangebracht door de alleskunners in het Leolux-atelier. De bies creëert een mooie lijnvoering en is bovendien zodanig geplaatst dat je ‘m niet voelt als je geniet van je welverdiende ontspanning op de bank.
Krachtig programma
Studio Truly Truly tekende een uniek programma, dat moeiteloos laveert tussen groots en intiem, tussen krachtige vormen en een comfort zonder weerga. Zo heb je de keuze uit onder meer banken, vrijstaande divans, twee verschillende poefs en een groot aantal aanbouwelementen. Ook zijn er accessoires voor extra comfort, zoals de hoofdsteun (bij zowel de rug- als de armleuning te plaatsen) en een armrol.

(22/3/24 nog niet beschikbaar:) Leolux Creator voor Loya bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Gestoffeerde basis

Loya legt contact met de grond via een gestoffeerd platform. Dit is net wat verder teruggeplaatst dan de zitting en bovendien uitvoerbaar in een afwijkend materiaal ten opzichte van de rest van de bank. Zo geef je een heel eigen twist aan jouw Loya-bank.


(22/3/24 nog niet beschikbaar:) Leolux Creator voor Loya bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Lunetta ontspannende banken

Lunetta banken Leolux Selectstore Lineo regio Eindhoven

Lunetta banken Leolux

Design: Studiopepe

Jij richt je leven in zoals jij dat wilt. En daarom kies jij voor Lunetta. Want deze bank vormt zich helemaal naar jouw wensen. Naar jouw houding en naar jouw stijl. Ontdek hoe deze bank uitersten met elkaar verenigt. Stevig en zacht, strak en los. Tegenstellingen maken het leven spannend. En ze maken Lunetta juist heerlijk ontspannend.

Perfectie in de plooi
Aan de plooien in de bekleding zie je al dat Lunetta een heerlijk comfort heeft. Maar als je goed kijkt, zie je dat er een strak ritme in zit. De hoes van de bank wordt namelijk gestikt op een speciale machine, die overal dezelfde ruimte laat waardoor de plooien ontstaan. Het fundament onder het comfort van de zitting zijn de pocketveren waarmee Lunetta is uitgerust. Die zorgen bovendien ervoor dat je ondanks de lage zitpositie toch gemakkelijk kunt opstaan.
Sofapocket
Lunetta is leverbaar met een mooie sofapocket. Een handige opberghulp voor de afstandsbediening, je telefoon of wat je ook bij de hand wilt hebben. Dankzij de verzwaarde band kun je ‘m gemakkelijk tussen de schaal en het armkussen klemmen. Daarnaast werken we de binnenkant af met steviger materiaal, zodat de vormen van de inhoud zich amper aftekenen. De sofapocket is er alleen in leer en artificial leather.
Productoverzicht
Lunetta is een bank met een horizontale look. De kussens van de rug en de arm zijn overal even hoog en worden geaccentueerd door een fraaie, prominente bies. Die loopt strak over de kussens en geeft zo een geometrisch tegenwicht aan het zachte, geplooide karakter.

Leolux Creator voor Lunetta bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Studiopepe

Lunetta is de eerste samenwerking van Leolux met Studiopepe. Deze gerenommeerde Milanese designstudio is opgericht door Arianna Lelli Mami en Chiara Di Pinto en mag ’s werelds grootste merken tot zijn opdrachtgevers rekenen. Van een compleet interieur tot een enkel product; in elk ontwerp laten Lelli Mami en Di Pinto zich leiden door het onverwachte, met unieke resultaten als gevolg.


Leolux Creator voor Lunetta bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Mayon moderne banken

Leolux banken Mayon

Mayon banken Leolux

Design: Christian Werner

Lijnen van verfijning die vorm geven aan subliem comfort, dat is de gedachte achter het ontwerp van Mayon. Al sinds de introductie in 2013 is dit model bijzonder geliefd vanwege de ingetogen vormgeving en het verrassend actieve comfort. Mayon is absoluut het ontdekken waard.

Golvende lijnen
Mayon kent een uitgekiend design. Geef je ogen de kost en volg de golvende lijnen van de rug via de armen tot in de verfijnde voetjes. Subtiel tot in de puntjes.
Productoverzicht
Mayon is er in vier verschillende formaten, uiteenlopend van een 2-zitter tot een riante 3,5-zitsbank. Daarnaast is er een Mayon fauteuil en past ook de fauteuil Mayuro perfect bij dit design.

Leolux Creator voor Mayon bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Golvende lijnen

Mayon kent een uitgekiend design. Geef je ogen de kost en volg de golvende lijnen van de rug via de armen tot in de verfijnde voetjes. Subtiel tot in de puntjes.


Leolux Creator voor Mayon bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Naila hoekbanken

Naila hoekbanken Leolux Selectstore Lineo regio Eindhoven

Naila hoekbanken Leolux

Design: Hanne Willmann

Naila is een programma met een verrassende, open aanblik. De zit is ietsje lager en dieper, zodat je eindeloos kunt ontspannen. En als je houdt van details, dan is dit verfijnde ontwerp van Hanne Willmann precies wat je zoekt. Het lijnenspel van Naila verrast vanuit elke kijkhoek. Overal zie je vloeiende ellipsvormen terug. Zo ontstaat een uitnodigende golfbeweging door het hele ontwerp.

Verrassingselementen
Het Naila-programma bestaat uit verschillende banken en een keur aan verrassende elementen. Natuurlijk kun je een hoek van 90 graden maken, maar als je net even iets spannenders wilt, dan zijn de asymmetrische elementen precies wat je zoekt. Het tussenelement met kleine knik bijvoorbeeld. Daarmee geef je meteen een speelse twist aan jouw interieur.
Op verfijnde voet
Ontwerper Hanne Willmann heeft een ongekend oog voor details. En dat zie je terug in het design van Naila. Kijk maar eens naar de verfijnde, diagonaal geplaatste voetjes, beschikbaar in hout en aluminium. Ze zijn precies uitgelijnd met de fraaie siernaad met zadelsteek die de hoek accentueert.
Tafels
In het Naila-programma is aan alles gedacht. Een breed opgezette chaise longue bijvoorbeeld, als je languit wil loungen. En ook een einddeel met poef ontbreekt niet. Uniek zijn de tafels die speciaal bij dit element ontwikkeld zijn. Ze sluiten perfect aan op de contouren van de poef en zijn ideaal om je telefoon, afstandsbediening of drankje op te plaatsen.

Leolux Creator voor Naila bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Pulla hoekbanken met ronde vormen

Leolux banken en hoekbanken Pulla

Pulla banken en hoekbanken Leolux

Design: Studio Truly Truly

Zacht en rond versus hoekig en hard. Pulla is het resultaat van een studie naar vormen en materialen en de wijze waarop ze zich verhouden tot de ruimte waarin ze hun functie vervullen. De uitkomst van deze zoektocht is een tijdloze bank, waarin lijnen en materialen met elkaar zijn verweven.

Royaal of intiem
Lijnen en materialen smelten samen tot een comfortabel zitprogramma, dat zacht en laag oogt, met een wat grotere zitdiepte. Inzetbaar in royale ruimtes, maar al even geschikt voor intieme interieurs met compactere afmetingen.
Productoverzicht
Ontdek alle mogelijkheden van Pulla en bepaal de ideale uitvoering voor jouw interieur.

Leolux Creator voor Pulla bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Vrijstaande elementen

Pulla kent bijzondere vrijstaande versies. Zo is er de XL chaise longue, die echt als een eiland in je woonkamer staat. Maar ook zijn er 3 formaten divans waar je uit kunt kiezen.

Leolux Rego loungebanken en hoekbanken

Leolux hoekbanken Rego

Rego banken en hoekbanken Leolux

Design: Gino Carollo

Op uitnodiging van Leolux tekende Gino Carollo het programma Rego. Vol overgave creëerde hij een ontwerp met pure Italiaanse elegantie. Elke bank en elk element is een sculptuur op zich, met vloeiende lijnen. De experts van Leolux zorgden op hun beurt voor een ongeëvenaard comfort, waarmee je je de koning te rijk voelt.

Allure en uitstraling
Rego heeft de allure en uitstraling die bij een Italiaans ontwerp horen. De verfijnde kromming van de armleuningen bijvoorbeeld. Of de stijlvolle poten, die uit de flanken van de bank voortkomen.
Riant rond
Kies je bij het aanbouwprogramma voor de curved elementen, dan is de ronde chaise longue een echte aanrader. Een verrassende vorm met riant comfort. Een poef is altijd prettig praktisch. Als extra zitplaats of als steun voor je voeten. In het Rego-programma heb je de keuze uit twee poefs: recht en rond.
Productoverzicht
Ontdek alle mogelijkheden van Rego en bepaal de ideale uitvoering voor jouw interieur.

Leolux Creator voor Rego bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Tango banken

Tango banken Leolux Selectstore Lineo regio Eindhoven

Tango banken Leolux

Design: Jan Armgardt

Deze bank van Jan Armgardt voor Leolux is een absolute klassieker, vaak geïmiteerd maar nooit geëvenaard. Drie decennia na zijn introductie is deze bank onverminderd populair. De handige verstelfuncties zorgen dat je in elke houding comfortabel zit of ligt. En de sierlijke lijn en karakteristieke poten maken van Tango het middelpunt van je kamer.

Sinds 1984
Tango maakte zijn debuut in de collectie in 1984. Sindsdien zijn tijden veranderd, maar heeft het model nog altijd niets in populariteit ingeboet.
Productoverzicht
Aan de zitting en de rug van Tango zijn links en rechts verstelbare delen bevestigd. Daarmee maak je je bank tot een royale ligplek of creëer je juist gezellige wegkruiphoekjes.

Leolux Creator voor Tango bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Een Leolux bank of hoekbank met een goed advies vindt u bij Lineo Moderne Interieurs

Onze verkoopadviseurs helpen u graag bij het maken van de beste keuze voor uw interieur; zij zijn volledig op de hoogte van alle mogelijkheden en de diverse functies van Leolux banken en hoekbanken. Als Leolux SelectStore hebben we een extra grote collectie Leolux meubelen in onze showroom inclusief stof-, leder- en materiaalstalen. Zo kunt u alle opties zelf zien en voelen.

Heeft u vragen over Leolux banken en hoekbanken? Bezoek ons in de winkel of neem contact met ons op.

Bekijk hieronder de overige collecties van Leolux, alles van Leolux bij Lineo, meer informatie over de designers van Leolux of bekijk de gehele collectie van Lineo.

Meer banken in de collectie van onze buurman Profita Wonen