Leolux moderne banken en hoekbanken met diverse functies

Volop keuze in banken en hoekbanken van Leolux. Design in leer of stof. Hoog comfort, kleurrijk en met een verfijnde afwerking. Iedere bank of hoekbank wordt door gerenommeerde designers ontworpen voor Leolux. Doordat er meerdere vormgevers zijn, met ieder hun eigen stijl, ontstaat een grote diversiteit in de totale collectie (hoek)banken van Leolux.

Onderstaande afbeeldingen geven u een impressie van de diverse modellen Leolux banken en hoekbanken die staan opgesteld in onze showroom. Met de Leolux Creator (de online tool van Leolux) kunt u zelf kiezen voor het uiterlijk van uw bank of hoekbank.

Leolux Bellice lederen banken

Bellice banken Leolux Selectstore Lineo regio Eindhoven

Leolux Bellice stoffen hoekbanken

Bellice hoekbanken Leolux Selectstore Lineo regio Eindhoven

Bellice banken en hoekbanken Leolux

Design: Beck Design, 2017

Mooi en intelligent ontworpen.

Een echte schoonheid, rijk en uitnodigend. Bellice brengt smaken, sferen en woonstijlen samen, door haar omvangrijke pakket aan mogelijkheden en de tijdloze verfijning in haar afwerking. Dat ziet u in de handmatig afgeknoopte siernaden en de los gestoffeerde kussens, dat voelt u in het comfort.
Elementen
Bellice is leverbaar als fauteuil, divan, bank met 2 kussens van 70, 80, 90, 100 of 110 cm of bank met 3 kussens van 80 of 90 cm. Een groot aantal aanbouwelementen, 3 poefs, 2 chaise longues en hoofdsteunen in 3 breedtes en een armkussen maken het programma compleet.
Armen
U kiest voor hoge, lage, brede of smalle armen (medium of firm). Daarnaast is er een verstelbare smalle arm die extra comfort biedt op momenten van ontspanning. De fauteuil is slechts in een uitvoering leverbaar.
Poten
Onder uw Bellice kiest u voor poten in aluminium (Fino of Sobrio), Black Chrome (Onyx) of eiken (Palo), of voor de aluminium slede Anillo. Metalen delen worden optioneel gelakt of geëpoxeerd, houten poten gebeitst of geolied.

Comfortopties Bellice:

 • Zit- en rugkussens zijn leverbaar in de varianten medium (met hoogwaardige vlokkenvulling, losse stoffering), semi-firm of firm (vaste vulling, met “strakke” stoffering).
 • Zithoogte: Standaard of + 2 cm.
 • Zitdiepte: Standaard of - 2 cm.

Gevormd naar uw woonwensen.
Zonder enige twijfel is Bellice een van de meest complete Leolux programma’s ooit. En het meest intelligent ontworpen tegelijkertijd. Want Bellice is volledig modulair opgebouwd zonder dat het zichtbaar is. Die opbouw geeft u de vrijheid om te kiezen voor vrijwel elk formaat. Van heel bescheiden tot zeer uitgestrekt. Banken of hoekbanken, met talloze aanbouwelementen, onderstellen, armvarianten en comfortopties. De uitstraling bepaalt u via de bekleding en de kleur van de siersteek, of door de keuze voor de armen: hoog of laag, smal of breed.


Leolux Creator voor Bellice bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Bora Balanza bankstel

Bora Balanza banken Leolux Selectstore Lineo regio Eindhoven

Bora Balanza banken Leolux

Design: Axel Enthoven, 2016

Meesterlijk in balans.

Een designer weegt zijn ingevingen, zoekt naar evenwicht; het is zijn vak om de wensen en verlangens van de consument weer te geven in een uitgebalanceerde vorm. Balanza van Axel Enthoven biedt het evenwicht waaraan u goed design herkent. Met een rank frame, elegante aluminium voetjes en een actuele maatvoering – van fauteuil tot 3,5-zitter. Met royale zachte armkussens waarop uw arm of uw hoofd lekker steunt, een hoogwaardige zit en een mee-verende rug voor een ongekend hoog comfort. Helemaal perfect. De kenner herkent meteen dat de inspiratie voor Balanza is ontleend aan de succesvolle Bora reeks uit de jaren tachtig. Het uitgangspunt van comfort en verborgen schoonheid werd door Enthoven echter helemaal opnieuw benaderd, passend bij deze tijd. Zo ontstond een bankenserie die weliswaar herinnert aan de “classic” van Leolux, maar die ook zonder die verwijzing de verwachtingen volledig waar maakt. Comfortabel en mooi, volledig in balans.

Kenmerken Bora Balanza:

 • Leverbaar als fauteuil (88 cm), 2-zits (158 cm), 2,5-zits (183 cm), 3-zits (208 cm), 3,5-zits (233 cm) en poef. Banken en fauteuils zijn leverbaar met lage of hoge rug.
 • Aan de achterzijde is de rug voorzien van de siersteek “point”. De hoge rug krijgt extra diepte door een sierlijke naad aan de voorzijde.
 • De aluminium pootjes zijn ook leverbaar in lak.
 • Alle banken zijn voorzien van een zit- en rugkussen met elk één middennaad.
 • Comfortopties: zithoogte +2cm en -2cm, zitdiepte -2cm.
 • Naast de standaard kussens is er een extra stevige variant leverbaar: “Firm”.

Leolux Creator voor Bora Balanza bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Enna luxe loungebank

Enna banken en hoekbanken Leolux Selectstore Lineo regio Eindhoven

Enna banken en hoekbanken Leolux

Design: Hanne Willmann, 2022

Transparant, bescheiden en eerlijk design.
Designer Hanne Willmann werkt sinds 2015 als zelfstandig ontwerper. Datzelfde jaar werd zij uitgeroepen tot Design Talent of the Year en sindsdien timmert ze internationaal aan de weg. Haar grootste kracht: transparant, bescheiden en eerlijk design. Het zijn trefwoorden die onmiskenbaar passen bij het model Enna, een eigentijds modulair programma dat Willmann ontwierp voor Leolux.
Enna is het verfrissende product van een nieuwe designgeneratie.

Kenmerken Enna:

 • Programma met een fauteuil, een love-seat, banken, divans en een groot aantal elementen. Er zijn bijpassende hoofdsteunen leverbaar.
 • Het aluminium onderstel wordt uitgevoerd in de poedercoatkleur E2200 Nuit. Optie: andere lak- en poedercoatkleuren.
 • Naast het armkussen “Bent” is er ook een kussen “Straight”, met een traditionele vormgeving.
 • Comfortopties: zithoogte +2 cm, zitdiepte -2 cm.

Omvangrijk scala.
Met een omvangrijk scala aan banken, vrijstaande divans en elementen creëer je met Enna royale, of juist compacte opstellingen.


Leolux Creator voor Enna (nog niet beschikbaar) bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Felizia banken met hoge en lage rug

Felizia banken Leolux Selectstore Lineo regio Eindhoven

Felizia banken Leolux

Design: Axel Enthoven, 2012

Smaakvol en edel, met het allerhoogste comfort.
In Felizia brengt Leolux al haar kennis op het gebied van vormgeving en ergonomie samen. Dat ziet u aan de zachte rondingen, u voelt het aan de stevige zittingen en de kussens op de armen. Het resultaat: een uniek meubel met een toegankelijk design en een geweldig actief comfort.

Kenmerken Felizia:

 • Leverbaar als fauteuil, 2-zits, 2,5-zits en 3-zitsbank (met hoge of lage rug) en als poef.
 • Pootjes zijn uitgevoerd in aluminium. Optie: lak of Epoxy.
 • Extra comfortopties: zithoogte +2 of -2 cm, zitdiepte +2 cm

Leolux Creator voor Felizia bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Flint hoekbank in stof

Flint banken en hoekbanken Leolux Selectstore Lineo regio Eindhoven

Leolux Flint bank in leder

Flint banken Leolux Selectstore Lineo regio Eindhoven

Flint banken en hoekbanken Leolux

Design: Beck Design, 2019

Functioneel mooi, voorzien van subtiele rondingen.
Een uitgebreid programma, met banken, divans en aanbouw-elementen die zo geconstrueerd zijn dat er grote en kleine opstellingen mee gemaakt kunnen worden: een hoek van 90 graden bijvoorbeeld, of een spannende schuine combinatie. De organische vormen van de zittingen en de armdelen geven Flint een vriendelijke uitstraling, die wordt versterkt door de royale losse zitkussens. Flint is één brok energie, een design dat op eigen kracht zijn plek in de kamer opeist.

Kenmerken Flint:

 • Het programma omvat een groot aantal banken, divans, aanbouwelementen en een poef, gestoffeerd in stof of leer.
 • De siernaden worden naar wens uitgevoerd in een afwijkende kleur.
 • Daarnaast kiest u voor de aluminium poot Fino (optioneel in de Leolux Epoxykleuren) of voor de poot Titan (standaard in Epoxykleuren, optie in Black Chrome).
 • Maatoptie: voor langere gebruikers de Flint banken, elementen en poef leverbaar met hogere voetjes (+ 2cm).

Leolux Creator voor Flint bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Horatio bank met verstelbare hoofdleuningen

Horatio hoekbanken Leolux Selectstore Lineo regio Eindhoven

Horatio banken en hoekbanken Leolux

Design: Cuno Frommherz, 2012

Lichtheid en comfort in harmonie.
Een bank met een lage rug is ongekend mooi, maar schiet tekort als het aankomt op comfort. Designer Cuno Frommherz vond de oplossing: een draaibare rugsteun, mooi afgewerkt met verfijnde aluminium zichtdelen. Het biedt bovendien een extra functie. Uw bank verandert in een chaise longue voor momenten van totale ontspanning.

Kenmerken Horatio:

 • Leverbaar als love-seat, 3-zitsbank, een groot aantal aanbouwelementen en 2 poefs.
 • Keuze uit poten of sledes in aluminium. Optie: lak of Epoxy.
 • Op plaatsen waar het draaien van de rugsteun geen functie heeft (waar geen hoek of armleuning is), wordt de steun vast gemonteerd.
 • Extra comfortoptie: zithoogte +2 cm

Leolux Creator voor Horatio bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Lindo leren banken

Lindo banken Leolux Selectstore Lineo regio Eindhoven

Lindo banken Leolux

Design: Christian Werner, 2020

Fijn gezelschap, ook voor kleinere interieurs.
De bank Lindo van Leolux is dan wel compact, maar hij is ook een ster in comfort, details en keuzemogelijkheden. De perfecte ondersteuning komt voor rekening van de stevige zitting en de iets verhoogde rug. Het geïntegreerde lendenkussen wordt fraai geaccentueerd door een diepliggende naad. En omdat iedereen anders is, biedt Lindo hoogte- en diepteopties, om het comfort verder te verfijnen. Je persoonlijke smaak kun je laten gelden bij de bekleding (binnen- en buitenzijde zijn apart te kiezen) en de kleur van de speciaal gegoten voetjes, die eigenwijs onder de zitting uitsteken.

Kenmerken Lindo:

 • Leverbaar als 2-, 2,5- en 3-zitsbank, met een bijpassende poef.
 • De lendensteun biedt extra steun.
 • De pootjes zijn uitgevoerd in gepolijst aluminium, lak of poedercoat “Epoxy”.
 • Comfortopties: zitdiepte -2 cm, zithoogte +2 cm

Leolux Creator voor Lindo bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Mayon moderne banken

Mayon banken Leolux Selectstore Lineo regio Eindhoven

Mayon banken Leolux

Design: Christian Werner, 2013

Geraffineerd, tot in de puntjes.
Hij heeft een vertrouwd uiterlijk, maar een verrassend actief comfort en verfijnde details: Mayon van Leolux heeft organisch golvende lijnen, voetjes die precies doorlopen in de naden aan de voorzijde en een exclusieve stoffeerbewerking, de vriendelijke “kuiltjes” op de armen en de rug. Subtiel tot in de puntjes.

Kenmerken Lindo:

 • Leverbaar als fauteuil, 2-zits, 2,5-zits, 3-zits, 3,5-zits en poef.
 • Extra comfort door de mee-verende armen.
 • Aluminium pootjes (optie lak) in drie hoogtes: standaard, +2 en -2 cm
 • Extra comfortoptie: zitdiepte -2 cm

Leolux Creator voor Mayon bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Pulla hoekbanken met ronde vormen

Pulla banken en hoekbanken Leolux Selectstore Lineo regio Eindhoven

Pulla banken en hoekbanken Leolux

Design: Studio Truly Truly, 2021

In balans met de omgeving.
Zacht en rond versus hoekig en hard. Pulla is het resultaat van een studie naar vormen en materialen en de wijze waarop ze zich verhouden tot de ruimte waarin ze hun functie vervullen. De uitkomst van deze zoektocht is een tijdloze bank, waarin lijnen en materialen met elkaar zijn verweven. Ze smelten samen tot een comfortabel zitprogramma, dat zacht en laag oogt, met een wat grotere zitdiepte. Inzetbaar in royale ruimtes, maar al even geschikt voor intieme interieurs met compactere afmetingen.

Kenmerken Pulla:

 • Uitgebreid bankenprogramma met royale zitdiepte (65 cm).
 • Banken: 2,5-zits, 3-zits, 3,5-zits en 4-zits. De chaise longue XL, divans en poefs kunnen vrij in de ruimte worden geplaatst. Daarnaast zijn er meerdere aanbouwcombinaties met een chaise longue Medium of XL en 1 of 2 armen tot een maximumbreedte van maar liefst 390 cm.
 • Bekledingskeuze: leer, stof (inclusief stretch-stoffen).
 • Pootje standaard alu, optie lak/poedercoat.
 • Comfortopties: hoogte +2 cm, diepte -2 cm.

Ontwerp
De zitting, rug en armen van Pulla omarmen en overlappen elkaar. Op de contactpunten worden ze zacht in elkaar gedrukt, als het deeg van het Finse vlechtbrood waaraan het ontwerp zijn naam ontleent.


Leolux Creator voor Pulla bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Leolux Rego loungebanken en hoekbanken

Rego hoekbanken Leolux Selectstore Lineo regio Eindhoven

Rego banken en hoekbanken Leolux

Design: Gino Carollo, 2020

Intrigerende Italiaanse allure.
Op uitnodiging van Leolux tekende Gino Carollo het programma Rego. Vol overgave creëerde hij een ontwerp met pure Italiaanse elegantie. Elke bank en elk element is een sculptuur op zich, met vloeiende lijnen. De experts van Leolux zorgden op hun beurt voor een ongeëvenaard comfort, waarmee u zich de koning te rijk voelt.

Kenmerken Rego:

 • Aanbouwprogramma met banken, elementen en poefs
 • Bekleding: leer, stof of combinaties
 • Comfort-opties: zitdiepte -2 cm / zithoogte +2 cm
 • Poten: gepolijst aluminium of gepoedercoat

Intrigerende elementen
De mogelijkheden van het programma zijn talrijk en bijzonder. Natuurlijk biedt Rego alle opstellingen die u van een bankenprogramma mag verwachten. Maar de liefhebbers van origineel design kunnen hun hart ophalen aan de ‘curved’ elementen. Deze hebben een lichte boog, die een spannend visueel effect geeft. Zeker in combinatie met de ronde chaise longue hebben ze een sublieme aanblik.
Allure en uitstraling
Naast verrassende opstellingen heeft het Rego-programma ook details die het ontwerp de allure en uitstraling geven die bij een Italiaans ontwerp horen. De verfijnde kromming van de armleuningen bijvoorbeeld. En wat te denken van de stijlvolle poten, die uit de flanken van de bank voortkomen.


Leolux Creator voor Rego bij Lineo (bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering).

Een Leolux bank of hoekbank met een goed advies vindt u bij Lineo Moderne Interieurs

Onze verkoopadviseurs helpen u graag bij het maken van de beste keuze voor uw interieur; zij zijn volledig op de hoogte van alle mogelijkheden en de diverse functies van Leolux banken en hoekbanken. Als Leolux SelectStore hebben we een extra grote collectie Leolux meubelen in onze showroom inclusief stof-, leder- en materiaalstalen. Zo kunt u alle opties zelf zien en voelen.

Heeft u vragen over Leolux banken en hoekbanken? Bezoek ons in de winkel of neem contact met ons op.

Bekijk hieronder de overige collecties van Leolux, alles van Leolux bij Lineo, meer informatie over de designers van Leolux of bekijk de gehele collectie van Lineo.

Meer banken in de collectie van onze buurman Profita Comfortabel Wonen